Hlavní obsah

Exotičtí milenci: Proč jim ženy tak často naletí?

Foto: Profimedia

Co ženy přesvědčí o tom, že to s nimi exotičtí milenci myslí vážně? To vám řekneme!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scénář je vždy stejný. Nezadané zralé ženy vyrazí na dovolenou, tam se do nich zamiluje místní sexy muž, a tak si místo suvenýru přivezou domů chlapa! A pak jsou nešťastné, protože naletěly!

Článek

Expertky na tuhle milostnou turistiku jsou Britky, ale pozor, týká se to už i Češek. Egypt, Tunisko a vůbec Afrika, to jsou země pro lásku zaslíbené, tedy alespoň to tak na první pohled vypadá. Jenže to by pak nesměly tyhle milostné příběhy figurovat v policejních svodkách v kolonce sňatkové podvody.

Tohle je realita!

Nechci, aby to znělo krutě, ale realita vypadá následovně. Bavíme se o ženách, které už dávno nemají těla modelek, dávno jim není dvacet. A dost často mají zlomené srdce, protože je jejich manželé opustili právě kvůli dívkám, kterým je dvacet a mají modelkovské křivky. Zároveň to ale nejsou žádné idiotky, jsou to Evropanky, minimálně průměrně inteligentní a vzdělané ženy!

Jenže jakmile jim opálený, exotický a o dvacet třicet let mladší místní chlapík několikrát zopakuje lámavou angličtinou, že jsou „sweet, sexy a beautiful“, že jsou láskou jeho života, jejich IQ rapidně klesá.

Foto: Profimedia

Dokážou lichotit a sex jim jde lépe než manželovi po dvaceti letech vztahu. A to ženě dokáže zatemnit mozekFoto: Profimedia

Týden dva poslouchají vyznání, užívají si něžných doteků, den ode dne se cítí krásnější, přitažlivější, mladší. Vrátí se domů a stýská se jim. Tak našetří peníze a za mužem svých snů vyrazí znovu, a tak několikrát za sebou. A pak se koná svatba a svou lásku si konečně přivezou domů.

V lepším případě tenhle muž okamžitě po příjezdu do Evropy zmizí a slehne se po něm zem. Svou vstupenku do země zaslíbené získal, víc nepotřebuje. V horším případě ho jeho evropská manželka nějaký čas živí, on je ale čím dál méně milý, už jí neříká, že je sexy, ale padají z něj i urážky, leckdy dojde i na fyzické násilí. Ráj se změní v peklo, ze kterého není snadné se vymanit, protože samozřejmě žádná předmanželská smlouva většinou neexistuje. Vždyť šlo o lásku!

Jak je to možné?!

Jsem z toho v rozpacích. Na jedné straně mi je těch žen líto, na druhé si říkám, proboha, jak mohly být tak hloupé. Sama jsem byla v podobných destinacích několikrát a nabídek k sňatku jsem tam inkasovala denně několik. A věřte mi, zas tak dobří herci ti místní kluci nejsou!

Protože to nechápu, zeptala jsem se odborníků. Ve zkratce jsem se dozvěděla, že já nejsem pro tyhle chlapce snadnou kořistí. Nejsem totiž opuštěná, nešťastná, zoufalá, lásky mám dost a dost, nemám pocit, že mi život protéká mezi prsty.

Foto: Profimedia

Ze začátku to všechno vypadá tak hezky, ale konce jsou smutné a jako podle šablonyFoto: Profimedia

Jenže když nic z toho nemáte, a to už třeba pěknou řádku let, nemůžete se na svůj mozek spolehnout!

„Pro mozek je přísun náklonnosti, lásky a přízně drogou, za niž je ochoten zaplatit i pozdějším zármutkem. Mozek vlastně funguje v tu chvíli dobře, posílá své majitelce vysoce emoční popud, aby ukojil svou potřebu lásky. Umí člověka i zaslepit, aby dosáhl svého. Ubránit se takovému mozkovému kalkulu je životní um,“ říká kouč partnerských vztahů Aleš Kalina. Lidská žízeň po lásce je podle něj někdy tak velká, že jsou lidé ochotni pít i moč!

A roli hraje i další lidská vlastnost, víra v to, že vám se tohle nestane. Ty příběhy jsou možná známé, ale málokdo si je spojí se svou osobou.

„Prostě je nenapadne, že něco takového by se mohlo stát i jim. To dělají lidé obecně, ne jen v téhle oblasti. Vezměte si, kolik lidí třeba kouří, a to jsou všichni velmi dobře informovaní o tom, co může nastat, a stejně si zapalují další cigarety. Buď věří tomu, žen jim se to nestane, nebo si řeknou, že i tak to stojí za to,“ dodává psycholožka Katarína Filasová z Centra zvyšování psychické odolnosti.

A co vy? Dovedete si představit, že by takový exotický milenec získal vaše srdce?

Reklama

Načítám