Hlavní obsah

Filmová vyznání lásky: Na tahle se nezapomíná!

Foto: ISIFA

Leonardo DiCaprio a Kate Winslet, dvojice z filmu Titanic a jedna z legendárních romantických scénFoto: ISIFA

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé filmy vás dostanou napínavostí, dokonalými dialogy či filmovými efekty. Některé vás ale uchvátí romantikou. A tohle je deset nezapomenutelných filmových vyznání lásky!

Článek

Natočeno bylo nepřeberné množství romantických filmů, kde láska kape z každého záběru. Jen některé se ale staly legendami.

1. Láska nebeská

Film Láska nebeská z roku 2003 patří ke každoroční vánoční klasice. Je v něm hned několik milostných vyznání, to nejkrásnější ale proběhne mezi Markem (Andrew Lincoln), který miluje novomanželku svého nejlepšího přítele, již hraje Keira Knightley. Na Štědrý den se vypraví k nim domů a pomocí textu napsaného na velkých tabulích se jí vyzná ze svých citů. Na předposlední tabuli je napsáno: „Pro mě jsi dokonalá a moje rozervané srdce tě bude milovat, dokud nebudeš vypadat takhle“. Na poslední tabuli je pak už jen obrázek seschlé mumie.

Foto: ISIFA

Vyznání lásky pomocí tabulí sice nekončí happy endem, protože hrdinka miluje někoho jiného, přesto patří k nejdojemnějšímFoto: ISIFA

2. Pretty Woman

Tahle novodobá pohádka o Popelce z roku 1990 také stále neztratila své kouzlo. Příběh tvrdého obchodníka v podání Richarda Gera, který se zamiluje do krásné prostitutky (Julia Roberts) se ani po více než dvaceti letech divákům neomrzel. A závěrečné vyznání lásky? Kdo by si nevybavil Richarda Gera, který s kyticí růží šplhá po požárním žebříku za svou princeznou Vivian, aby ji zachránil?!

3. Hříšný tanec

Popisovat film Hříšný tanec z roku 1987 by byla zbytečná práce. Závěrečná scéna, kdy na poslední večírek sezony vtrhne vyhozený instruktor tance Johnny (Patrick Swayze) a vyzve k tanci svou lásku, sedmnáctiletou Francis přezdívanou Baby (Jennifer Grey), bere dech dodnes. Věta „Baby nebude sedět v koutě“ se stala legendou. A koneckonců, která z vás se někdy nezkoušela naučit tančit jako tihle dva na píseň Time of my life?

Foto: ISIFA

Film Hříšný tanec je plný romantických scén. Tady zrovna Patrick Swayze dovádí s Jennifer Grey při tanciFoto: ISIFA

4. Duch

Ani tenhle film není nejmladší, byl natočen v roce 1990. Přesto láska mezi Molly (Demi Moore) a jejím zavražděným přítelem Samem (Patrick Swayze), který se objevuje jako duch, aby pomohl odhalit svého vraha, rozpláče nejednu ženu dodnes. Obzvlášť závěrečná scéna, kdy Sam odchází „za světlem“. Poslední, co své Molly řekne, je „Miluji tě a vždycky budu“.

5. Deník Bridget Jones

Potrhlá, obtloustlá a po lásce toužící Bridget Jones (Renée Zellweger) vás spíše rozesměje. Závěrečná scéna přesto stojí za to. Bridget vyběhne v malých kalhotkách a ve svetru ven, i když sněží, protože hledá svou lásku Marka (Colin Firth), který zmizel poté, co si v jejím deníku přečetl pár nehezkých věcí o sobě. Najde ho, jak vychází z obchodu s novým deníkem v ruce. Vše končí jejich objetím v záplavě sněhových vloček.

6. Pomáda

Muzikál Pomáda z roku 1978 je velká klasika. Příběh středoškolského rebela a drsňáka Dannyho Zucca (John Travolta) a Sandy (Olivia Newton-John), která je naopak ztělesněním slušnosti, zná asi každý. Jejich vzájemné vyznání lásky je ale poměrně originální. On se převlékne za slušného hocha, ona se naopak navleče do koženého upnutého oblečku, nazuje obří podpatky, zapálí si cigaretu, a pak si spolu zazpívají píseň You are the one that I want.

Foto: ISIFA

V Pomádě se většina zásadních scén odehrává při tanci a zpěvu, tedy i vzájemné vyznání lásky dvou hlavních hrdinůFoto: ISIFA

7. Osobní strážce

Příběh popové zpěvačky Rachel (Whitney Houston) a jejího osobního strážce Franka (Kevin Costner) z roku 1992 je naprostá klasika. Symbolem jejich lásky se stala píseň I will always love you (Budu tě vždy milovat) a scéna, kdy Kevin Costner odnáší Whitney Houston v náručí z pódia, kde ji ohrožoval šílený fanoušek.

8. Titanic

Velkofilm Titanic Jamese Camerona z roku 1997 není třeba představovat. I tady se symbolem lásky Kate Winslet a Leonarda DiCapria stala píseň, a to song Celine Dione My heart will go on, při níž Kate stojí na přídi lodi, Leonardo ji drží a ona „létá“.

Foto: ISIFA

Milenci z Titanicu podruhé. Tenhle film je romantickou legendouFoto: ISIFA

9. Notting Hill

Z výčtu romantických filmů nelze vynechat snímek Nothing Hill, v němž hraje Hugh Grant a Julia Roberts. On je stydlivý a tichý knihkupec, ona slavná herečka. Zamilují se do sebe, ale vypadá to, že jim to nevyjde. Vše dobře dopadne až v závěrečné scéně, kdy se Hugh Grant objeví na tiskové konferenci a přede všemi si vyznají lásku.

10. Romeo a Julie

Klasiku všech klasik jsme si nechali na závěr. Příběh lásky Romea a Julie z pera Williama Shakespeara by byl hřích vynechat. Zfilmován byl tento příběh několikrát, nejslavnější je asi snímek z roku 1968 nebo pak jakási modernější verze z roku 1996, kde si Romea zahrál Leonardo DiCaprio. A vyznání lásky? „Na křídlech lásky přeletěl jsem zeď. Let lásky nezastaví ani hradby. Co láska může, to i udělá, a tvoji příbuzní mi nezabrání.“

A jaký romantický film milujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám