Hlavní obsah

Hit sezony - šikovné náplasti

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Náplasti už nejsou jen na oděrkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Pod náplastí si většinou představíme nevzhledný pruh hnědé samolepící látky a odřené koleno. Nebo také nové a nenositelné lodičky a puchýře na patě. Kromě náplastí, které jsou již tradičně používány k ochraně oděrků nebo kuřích ok, však existuje celá řada dalších, napuštěných různými látkami s nepřebernou škálou léčivých nebo estetických účinků.

Článek

Krycí náplasti

Určitě se vám někdy stalo, že jste se zranili a potřebovali si přiložit náplast na místa, která jsou oběma rukama jen velmi těžko dosažitelná (hřbet ruky, zápěstí, předloktí). Super elegantní řešení nabízí náplasti Cosmos Quick Zip, k samotné aplikaci vám totiž stačí jen jedna ruka. Náplasti jsou hypoalergenní a nikdy se neslepí s rankou. Jednotlivé varianty jsou od sebe odlišeny barevně, takže si je zaručeně nespletete a balení se vejde do každé kabelky.

Neviditelné hojící náplasti

Trendem sezony jsou malé, vysoce kvalitní a přesto téměř neviditelné náplasti Compeed používané na puchýře nebo opary. Zatímco se hnisající ranka hojí (ve vlhkém prostředí až o 40 % rychleji než za použití suchého obvazu), učiní ji náplast téměř neviditelnou. Náplasti zabraňují úplnému vysušení rány a vytvoření bolestivého a nevzhledného strupu, který při běžné léčbě může opakovaně praskat a krvácet. A co je z hlediska estetického bezkonkurenční? Opar můžete skvěle zamaskovat třeba make-upem nebo rtěnkou.

Zeštíhlující náplasti

Tyto náplasti, které se lepí kamkoliv na neochlupenou část těla, fungují na principu postupného stimulování trávicích procesů, a napomáhají tak procesu hubnutí. Náplasti VitaSlim obsahují extrakty z bylin a přírodní složky z chaluhy, břečťanu, jírovce, máty, zeleného čaje, hřebíčku a zázvoru, proto nezpůsobují žádné vedlejší účinky a jejich použití je zcela bezpečné. Přírodním a jemným způsobem pomáhají odbourávat usazené tuky a dodávají tělu ztracenou energii. A v žádném případě nedochází k yo-yo efektu jako u většiny diet!

Náplasti proti celulitidě

Pomerančová kůže trápí ženské pokolení od nepaměti. Náplasti VitaCell obsahují výtažky z mořských řas, zeleného čaje a také kofeinové složky. Zlepšují prokrvení pokožky, posilují krevní buňky a usnadňují vylučování toxinů z tkání. Jsou extrémně jemné k pokožce a nevyvolávají alergické reakce. Odstraňují nerovnosti ve svrchních vrstvách pokožky a účinky působení jsou viditelné už za týden. Jejich použití je pohodlnější než použití tělového krému, ideální je aplikovat jednu náplast denně.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Puchýře v lodičkách zakryjí neviditelné náplastiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Náplasti proti kouření

Náplasti „proti kouření" bohužel neexistují. Jedná se o náplasti s nikotinem, kdy principem léčby závislosti je dodání drogy, na které je mozek závislý, z jiného zdroje než z cigarety. Tak se zmírňují abstinenční příznaky z nedostatku nikotinu jako špatná nálada, podrážděnost, nesoustředěnost, zvýšená chuť k jídlu a poruchy spánku. Náhradní nikotinová léčba zdvojnásobuje šanci přestat kouřit, pokud se k tomu sami rozhodnete a hlavně ve svém přesvědčení vytrváte. Nikotinovou náplast je možné kombinovat s jakoukoli jinou formou nikotinu (žvýkačka, inhalátor) nebo i s jinou léčbou.

Antikoncepční náplasti

Tento typ antikoncepce volí většinou aktivní ženy a dívky, které mají kvůli svému tempu tendenci zapomínat na každodenní polykání pilulek. Aby byla náplast účinná, lepí se na jedno ze čtyř doporučených míst: na zevní stranu paže, záda v oblasti lopatky, podbřišek a hýždě. Preference antikoncepčních náplastí spočívá nejen v šetrnosti vůči organismu, ale také v prodloužení antikoncepčního účinku. „Ochrana při polykání pilulek je zaručena jen do dvanáctihodinového zpoždění, kdežto náplast chrání před otěhotněním, i když si žena na výměnu antikoncepce vzpomene do 48 hodin," uvádí MUDr. Martina Hourová. Antikoncepční náplast je velmi tenká, dokonale kopíruje kůži a zůstává přilnavá při sportu, ve sprše nebo třeba v sauně.

Relaxační a hřejivé náplasti

V případě mírné bolesti zad nebo svalstva můžete zkusit použít hřejivou náplast Cosmos s relaxačním účinkem. Ta byla vyvinuta speciálně pro lokální uvolnění svalového napětí. Obsahuje olej vylisovaný z levandule, který úspěšně léčí záněty svalů a nervů a zmírňuje příznaky migrény. Společně s ostatními účinnými látkami prokrvuje pokožku a zvýšuje cirkulaci krve, místo podrážděné bolestí se tak příjemně uvolní. Textilní povrch mimo jiné zaručuje, že se náplast „dobře nosí" a hlavně bezbolestně odstraňuje.

... a vybere si každý!

Reklama

Související témata:

Načítám