Hlavní obsah

Grilované kalamáry

Hodnocení:
(14)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Doby, kdy jste si čerstvé kalamáry nebo krevety mohli dát jen u moře, už jsou naštěstí dávno pryč. Takže neleňte a třeba právě kalamáry si na grilu tentokrát udělejte také.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 koriandru
  • sůl
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 2 stroužky česneku
  • 450 g kalamár
Článek

Postup

Krok 1: Z oleje, citronové šťávy, chilli, koriandru, soli a utřeného česneku připravte marinádu, ve které nechte kalamáry minimálně jednu hodinu odležet. Poté je dejte na rozehřátý rošt a z obou stran krátce grilujte. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek