Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Stejně jako maso a zelenina patří na gril houby - a žampiony dvojnásob. Zkuste tyhle špízy se slaninou, její kombinace se žampiony je lety prověřená a u všech oblíbená.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Špízy
  • 7 ks žampionů
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 ks červené papriky
Na potírání
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce grilovacího koření
Článek

Postup

01.

Žampiony očistěte a rozkrojte na půlky. Papriku zbavte jadérek a pokrájejte na větší kousky. Cibulku rovněž nakrájejte na  kousky. Špejle na dvacet minut namočte do vody, aby se konce nepřipalovaly. Poté na ně střídavě napichujte žampiony, slaninu, cibulku a papriku.

02.

Špízy  grilujte buď přímo na naolejovaném roštu nebo v alobalovém tácu na roštu. V průběhu grilování špízy několikrát potřete olejem smíchaným s grilovacím kořením.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 260,11 kJ
Bílkoviny8,51 g
Tuky27,35 g
Sacharidy6,38 g
Sůl2,13 g
SAFA6,95 g
Vláknina2,34 g
Cukry3,38 g
Související témata:

Načítám