Hlavní obsah

Grilujte stylově s víny Jacob's Creek

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní počasí vás tradičně láká k trávení volného času s přáteli venku. Ideálně při příjemném posezení s grilováním lahůdek pod širým nebem, a jak jinak než v doprovodu svěžích kvalitních vín?

Článek

Ve spolupráci s víny Jacob's Creek, školou vaření Cerexim, grily Outdoorchef a magazínem Wine & Degustation vzniklo po pečlivé přípravě speciální čtyřchodové grilovací menu, které zvládne každý. Menu snoubí chutě grilovaných pokrmů z masa a ryb s perfektní chutí tichých i šumivých vín Jacob's Creek. Vychutnejte si jednotlivé pokrmy sladěné spolu s víny k dokonalým gurmánským prožitkům!

Předkrm: Tygří krevety s chilli a citronem

Suroviny: 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžička chilli papriček, 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžíce sójové omáčky Kikkoman, 2 lžíce tekutého medu

Tygří krevety s chilli a citronem

Postup: Smíchejte citronovou šťávu s chilli, zázvorem, česnekem, koriandrem, sójovou omáčkou a medem, přidejte krevety a důkladně je ve směsi obalte, marinujte 30 minut. Grilujte 3 minuty po každé straně, aby skořápka byla růžová a maso matné. Šťávu zredukujte v pánvičce a krevety jí polejte.

Snoubení s vínem: Shiraz Rosé, Jacob's Creek

Pražma královská na bylinkách

Suroviny: 1 Pražma královská, tymián (2 snítky na rybu), šalvěj (2 snítky na rybu), citronová kůra z 1 citronu, olivový olej (5 lžic), sůl a pepř

Pražma královská na bylinkách

Postup: Omytou a osušenou rybu několikrát nařízněte napříč až ke kosti. Osolte. Rozmíchejte olivový olej a všechno koření. Ryby potřete zevnitř i zvenku kořenicí směsí. Celé větvičky tymiánu vetkněte do zářezů. Do břicha ryby dejte celou snítku šalvěje. Nechte uležet asi 2 hodiny v chladu. Grilujte z každé strany přibližně 10 minut. Před podáváním vykostěte.

Snoubení s vínem:Sauvignon Blanc, Jacob's Creek

Vepřová panenka s rozmarýnem a vinnou marinádou

Suroviny: vepřová panenka (1 menší na osobu), rozmarýn (několik snítek), sůl, potravinový provázek. Marináda:1 šálek červeného vína Jacob´s Creek, ¼ šálku citronové šťávy, 2 lžíce vinného červeného octa, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rozpuštěného másla či olivového oleje

Vepřová panenka s rozmarýnem a vinnou marinádou

Vinná marináda: Česnek rozetřete, v rendlíku vše smíchejte a na mírném ohni přiveďte krátce do varu. Odstavte, přikryjte a ponechte v klidu asi 1 hodinu.

Postup:Vepřovou panenku očistěte a odblaňte. Osušte. Neomývejte vodou! Nakrájejte na špalíčky asi 3 cm silné, přivažte 2 větvičky rozmarýnu. Vložte do marinády na asi 1–2 hodiny. Grilujte ze všech stran celkem 5–8 minut. Při grilování polévejte zbytkem marinády. Rozřízněte napůl a odstraňte provázek. Servírujte s grilovanou zeleninou.

Snoubení s vínem: Shiraz Reserve, Jacob's Creek

Grilovaný ananas s karamelem

Suroviny:1 ananas, 1 lžička mleté skořice, 1 hrneček hnědého cukru, 400 ml kokosového mléka, máta na ozdobu

Grilovaný ananas s karamelem

Postup: Ananas nakrájejte na kolečka. Prostřední dřevnatou část odstraňte. Kokosové mléko nalejte do misky, do druhé misky nasypte cukr se skořicí a promíchejte. Kolečka ananasu postupně obalujte v kokosovém mléce a ve směsi skořicového cukru. Obalená kolečka ananasu grilujte asi 5 minut, cukr musí zkaramelizovat. Ozdobte lístečky máty a podávejte.

Snoubení s vínem:Sparkling Rosé, Jacob's Creek

Představení vín Jacob's Creek

Historie vinařství

Výrazná, svěží, a především vysoce kvalitní vína Jacob's Creek mají za sebou bohatou historii bezmála 170 let. V roce 1846 vysadil Johann Gramp první vinici, aby v roce 1850 oslavil svou první sklizeň. Jeho starý vinný sklep stojí na svém původním místě dodnes. Dnes vinařství patří do portfolia světové skupiny Pernod-Ricard, která je druhá největší ve výrobě destilátů a vína na světě.

Sauvignon Blanc – Suché, středně plné víno s tropickou příchutí mučenky (marakuja) a guavy se svěžím, ostrým povrchem. Užijte si ho nejlépe ve spojení s rybou nebo kuřecími pokrmy.

Sauvignon Blanc

Shiraz Rosé – Oblíbené lehké růžové víno, které působí svěže a voní i chutná po ovoci. Barva tohoto svěžího vína připomíná zralou jahodu a rané letní jablko. V chuti se odráží vyzrálá jahoda a zralá malina. Osvěžující chuť a aroma Shiraz Rosé vychlazeného ideálně na 11 °C nejlépe doprovodí dary moře, těstoviny, jemné uzeniny nebo grilovanou drůbež bez omáčky.

Shiraz Rosé

Sparkling Rosé je šumivé víno vyrobené tradiční metodou zráním v láhvi. Je tvořeno z odrůd Pinot Noir (70 %) a Chardonnay (30 %). Ve vůni poznáte jemné tmavé peckoviny, v chuti měkce ovocné, bohatě perlivé se svěží až delikátní dochutí. Nekomplikované, velmi elegantní šumivé víno.

Sparkling Rosé

Řada Reserve– Prémiová odrůdová vína pocházející ze tří legendárních jižních australských regionů: Barossa, Coonawarra a Adelaide Hills. Tyto regiony dávají každému vínu skutečnou osobnost a výraz daného regionu. Červené plné víno Reserve Shiraz pochází z oblasti Barossa. Zdejší teplé dny a chladné noci umožňují optimální rozvoj intenzivních chutí. Vykazuje komplexní chutě moruše, švestek, čokolády a koření s výbornou délkou ovoce.

Červené plné víno Reserve Shiraz

Ochutnejte jakékoli víno Jacob´s Creek a poznáte divoké australské klima, které mu propůjčuje nezaměnitelnou, lehce exotickou chuť. Vína Jacob´s Creek právem získávají na oblibě u skutečných znalců, stejně jako těch, kteří se rozumět vínu teprve učí nebo pijí jen příležitostně.

Vína Jacob's Creek dodává společnost Jan Becher. Více informací na Facebooku Jacob's Creek nebo na www.jacobscreek.com.

Reklama

Související témata:

Načítám