Hlavní obsah

Hádáte se? Zchlaďte ho!

Foto: thinkstock.com

Studená voda utiší i největší hysterkuFoto: thinkstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak? Prostě ho polejte vodou. No a co! Je to lepší, než se poprat. A jestli si hned představujete, že to musí být jen vědro studené vody, pak nemáte samy čisté svědomí! Ne že byste si občas nezasloužily zchladit, ale hasit hádky se mohou i teplou vodou. A poměrně příjemně…

Článek

Studená voda lepší než facka

Už několik psychologů a psychiatrů mi mezi čtyřma očima řeklo, že třeba na hysterky platí v principu jen pár facek, popřípadě dobře mířený proud studené vody. Že je to sice řešení krátkodobé, ale zaplaťpánbůh za každou chvilku klidu. Veřejně to odborník neřekne, neboť by to bylo kvalifikováno jako nabádání k trestnému činu ublížení na zdraví, potažmo omezování osobní svobody. Navíc je tu značné riziko: Nakoupí-li hysterka facku na veřejnosti, buď chlapa roztrhá na kusy, nebo omdlí, nechá se odvézt sanitkou a tímto divadlem pošle svého milého alespoň na pár hodin do cely předběžného zadržení.

A tak je tu přijatelnější řešení – studená voda. Má podobný účinek jako pár facek, nezanechává žádné otisky a modřiny a v poutech nás za to neodvezou. Mám známého, který tuto metodu dovedl k dokonalosti. Když už to není k vydržení, manželku si odnese do koupelny a studenou vodou poctivě osprchuje od hlavy až k patě. Funguje to naprosto spolehlivě. Tedy načas.

I muži si někdy zaslouží zchladit…

Proč toto píšu pro ženy? Inu proto, že existují i hysteričtí (těch je málo) či jinak zlobiví (těch je více) muži, kteří si občas vědérko studené vody taky zaslouží. Musíte si být však jisty, že vás mokrý muž vzápětí nevyhodí z okna. A pokud si tyto řádky přečte i nějaká ta hysterčička, nechť tento návod bere jako dobře myšlenou terapii. Vždyť co si s ní má chlap počít, když nepomohou ani odborníci. Na hysterii to zkoušeli s hypnózou, psychoterapií, medikamenty, a bez valného výsledku. A pár facek či studenou vodu poradí odborník jen dobrým kamarádům, kteří to na něj neprásknou…

Foto: thinkstock.com

Hádku zaručeně zažene teplá koupelFoto: thinkstock.com

Hašení hádek teplou vodou je příjemnější!

Jestliže studenovodní terapii můžeme považovat za „léčbu šokem“, pak teplá voda účinkuje jinak. Uklidňuje. Logicky tím nemyslím vodu z vařící konvice, ale vodu příjemné teploty, optimálně doplněnou o vonné esence. Vodu ve vaně. A myslím to naprosto vážně. Nakonec – není to nic nového. Už staří Babyloňané, Řekové či Egypťané znali blahodárné účinky koupelí na lidský organismus.

Pozvěte se do vany!

Hádáte se? Nebo je hádka na spadnutí? Jste podráždění? Otočte kohoutkem, zažehněte v koupelně svíčku a pozvěte se do vany! Třeba pod záminkou, že si to tam vyříkáte. Nic si totiž nevyříkáte! Horká lázeň mimo jiné odstraňuje překrvení vnitřních orgánů, hlavně mozku. A tak se rozhádaní a podráždění ponořením do vany hezky zklidníte do stavu příjemného útlumu. A chtěl by se snad někdo v takovémto blaženém stavu s někým hádat? Po koupeli se doporučuje klid na lůžku. Po vodní půlhodince se tedy již svorně odeberete do postele. A kdoví, zda vaše vláčná, voňavá a rozehřátá těla o sebe nezačnou jevit zájem, zda skrze ta svá neukázněná těla nezapomenete už úplně na jakési nicotnosti, kvůli kterým jste se chtěli hádat, a neuchýlíte se pomalinku a beze spěchu k činnosti, která je pro vaše těla i mozky stejně zdravá a úlevná, jako ta teplá lázeň…

Už jste vyzkoušeli „vodu“? A jakoustudenou či teplou? Nebo to střídáte? Napište mi o tom! Ať vím, jestli to opravdu funguje! Těším se na vás na info@prozeny.cz!

Reklama

Načítám