Hlavní obsah

Hit: Nehty, které mění samy barvu!

Foto: Mona Martinů

S gely, které dokážou měnit barvu, budete pokaždé jináFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už vás nudí francouzská manikúra nebo celý měsíc stejné nehty, které si odmítáte lakovat? Objevili jsme žhavou novinku, se kterou váš život bude barevnější. Speciální gely, jejichž barva se sama změní, a to i několikrát v průběhu jednoho dne! S novými nehty budete neustále jiná.

Článek

Když se nanesou na nehty, vypadají jako klasické barevné gely. Změní-li se ovšem teplota okolí, ve kterém se pohybujete (a to teď v zimě platí dvojnásob), nebo se ze sluníčka ocitnete ve stínu, změní barvu! Jakto?

Svůdně rafinované jako chameleon

Na trh se dostává úplná novinka, kterou si pochvalují nejen manikérky, ale i uživatelky. Jde o řadu barevných gelů, jejichž odstín se mění v závislosti na okolním prostředí. Vysloužily si proto příznačné jméno: Chameleon. Je jen na vás, jak náročné ve svém výběru budete.

  • Jedny reagují na změnu teploty. Ze zářivě žluté je rázem broskvová, z romanticky růžové zase nebesky modrá a podobně.
  • Jiná řada zase vnímá světlo a stín - v šeru budete nevinná růžová kráska, na sluníčku dračice s výrazně fialovými nehty.
  • Pokud se zásadních změn bojíte a máte střídmější požadavky, můžete pomocí speciálního gelu pouze změnit odstín vašeho oblíbeného podkladu.
  • Možná ale netoužíte ani po jednom, jen chcete mít pocit, že máte něco jedinečného, a trochu znejistit své okolí, jakou že to vlastně vaše nehty mají barvu. V tom případě zkuste gely vytvářející duhový efekt z různých úhlů pohledu.

Ať vyberete jakékoli, určitě se jen tak neokoukají.

Foto: modelaznehtu.cz

*Gel Flash reaguje na světlo a stínFoto: modelaznehtu.cz

Foto: modelaznehtu.czS gelem Rainbow se barva mění s různými úhly pohleduV zimě jsou nej!

Barevná škála nových gelů je různorodá a barva se mění postupně. „Přesné číslo teploty či UV záření se nedá určit, protože efekt je vždy pozvolný,“ říká Anna Sládečková, manažerka European Beauty Distribution a. s. Praxe dokazuje, že gel reaguje na změnu okolní teploty již o několik málo stupňů vyšší nebo nižší. „Efekt u thermo a foto gelů je patrný už při krátkém promasírování nehtového lůžka. Barva se mění během pár sekund a stejně tak i mizí," potvrzuje manikérka Lenka Hašková. Výrazného efektu u thermo gelů lze dosáhnout právě v zimním období, kdy jsou mezi venkovní a vnitřní teplotou velké rozdíly.

Foto: modelaznehtu.cz

*Řada Thermo reaguje na změnu teplotyFoto: modelaznehtu.cz

Foto: modelaznehtu.cz

*Transparent změní barvu podkladuFoto: modelaznehtu.cz

Zázračná technologie

Jak to, že se barva mění? „Složení gelů je pochopitelně výrobním tajemstvím, ale zjednodušeně lze říci, že obsahují speciální pigmenty s fotocitlivými či thermocitlivými látkami,“ vysvětluje Anna Sládečková. Co se týče aplikace, jde o UV gely a jako takové je potřeba je vytvrdit v UV lampě dvě až tři minuty. Nakonec se stírá klasický gelový výpotek. (Ženy se zkušenostmi s UV gely ví, o co se jedná.)

Změna je život, tak proč byste ji nemohly dopřát i vašim nehtům? A klidně i několikrát denně.

Reklama

Související témata:

Načítám