Hlavní obsah

Hit sezony? Barevné boty!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hitem léta jsou barevné botyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přicházející módní období bude tentokrát rájem optimistických teplých barev. Zejména pokud jde o boty, budete mít možnost zaexperimentovat si s barvami, jako je žlutá, oranžová, červená i tyrkysová! Všechny budou v kurzu!

Článek

Jako každý rok udávají módní trendy, a nejen v obouvání, firmy známých jmen. Podle toho, s jakou kolekcí přijde Dior, Hugo Boss, Versace či třeba Dolce, se zařídí i ostatní značky. „Je důležité, aby se jednotlivé značky trefily do dané sezony. Chce to dobrý odhad, informovanost i jistou spolupráci. Každá kolekce se chystá zhruba tři čtvrtě roku dopředu. Takže boty, které nyní značky nabízejí na letní sezonu, majitelé luxusních obchodů objednávali už v listopadu," vysvětluje principy obchodu s luxusním zbožím módní poradkyně a stylistka Martina Koliková.

Žlutá, červená i tyrkysová

Letos se tedy na trhu s obuví objeví hlavně syté výrazné barvy teplých odstínů. Nejvíce bude vidět žlutá a červená. Po dlouhé době se ale na pulty obchodů vracejí i boty v tyrkysové nebo syté zářivě modré. Aby barvy vynikly, zvolili návrháři kvalitní materiál, hlavně kůži, se silnou vrstvou laku. „Lakované budou letos nejen sandále a lodičky na vysokých podpatcích, ale také tenisky a baleríny," informuje dále Martina Koliková.

Pokud jde o barvy, stále platí, že barva bot by měla korespondovat s barvou dámské kabelky. Lze tedy očekávat, že letošní sezona bude plná nejen pestrobarevných bot, ale i kabelek. Váš šatník se tedy toto léto prozáří výrazně optimističtějšími barvami.

Charakteristická bude také otevřená špička. A to nejen u sandálů, kde se přirozeně předpokládá, ale i u lodiček či bot s plnou patou.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Čím více barev, tím lépeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Naučte se chodit na podpatcích!

Připravte se také na vysoké podpatky. Jestli jste se dosud nenaučila na deseticentimetrových jehlových podpatcích sebejistě chodit, máte výbornou příležitost to napravit. Kupte si letní boty klidně už teď a  trénujte elegantní chůzi doma. Pokud jsou boty nové, nic neriskujete, když se v nich budete procházet třeba i doma po bytě. Za pár dnů se budete na takto vysokém podpatku cítit jako ryba ve vodě.

„Chůzi na vysokých podpatcích se lze naučit. Například většina začínajících modelek má doma tzv. tréninkové boty. Ty mají hodně vysoký podpatek a i vysokou podrážku. Po týdnu, kdy slečna nosí doma místo bačkor sandále s podpatkem, se chodit zkrátka naučí, i kdyby nechtěla," vysvětluje s úsměvem stylistka Koliková a dodává, že každé boty s vysokým podpatkem by měly mít pevnou patu. Nemusí být pata plná, ale řemínek by měl nohu pevně držet. To proto, aby nehrozilo riziko vyvrtnutí kotníku.

Reklama

Související témata:

Načítám