Hlavní obsah

Plavky 2010: Vybere si každá!

Foto: F and F

Plavky v retro střihu zdůrazňují ženskostFoto: F and F

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je pro vás každoroční shánění plavek doslova traumatem? Letos si budete užívat! Návrháři totiž konečně vzali „na milost“ i dámy, které nemají modelkovskou velikost, a vytvořili nádherné plavky, ve kterých se budete cítit jako královna. Buďte jí i vy!

Článek

Obhlédli jsme pro vás situaci na českém trhu a vybrali úžasné plavky, ze kterých si určitě vyberete, ať už jste štíhlá, či malinko boubelatá.

Mariňáci stále vedou

Modrobílé proužky se stále drží na špici. Není divu, vždyť co se k létu hodí více než plavky inspirované námořními dobrodružstvími? V kombinacích bílé, modré a červené bývají doplněny roztomilými kotvičkami, kormidly či kruhovými ozdobami.

Retro nádech

Plavky v retro střihu s knoflíčky nebo puntíky nás nadchli! Vypadají neskutečně žensky a mají rafinované střihy, které jsou jako dělané pro slovanské postavy typu „krev a mlíko“. Spodní část má často zvýšený pas a krásně tak zakryje nedostatky. Na tento styl se zaměřila například značka F, která vytvořila krásnou kolekci Monaco.

Čím barevnější, tím módnější

Léto přeje barvám! Pokud milujete módní trendy, přijdete si na své s řadou značky 69 Slam, která vytváří pestré barvy se všelijakými potisky a vzory. Širokou škálu odstínů najdete již tradičně i u značek Roxy nebo Triola. Jarní pastelové barvy nechte stranou a vrhněte se na pořádně zářivé barvičky!

Důmyslné prostřihy

Nejsvůdnější plavky, které si letos můžete pořídit, jsou ty s prostřihy. Jejich jedinou „vadou“ je, že sluší – na rozdíl od tradičních celkových plavek – jen štíhlým postavám. Jste-li jednou z těch šťastných, neváhejte je ozkoušet. Budete hvězdou pláže!

Foto: Thinkstock

Nebojte se pestrých a nápadných vzorůFoto: Thinkstock

Lichotivé tankiny

Tankiny, tedy delší top se spodkem, nebyly nikdy tak oblíbené jako letos. Jsou skvělou alternativou pro silnější dámy, které už celkové plavky nudí (podotýkáme, že i ty letos seženete luxusní!).

Jaké střihy budou slušet vám?

Malá prsa: Co se hrudníku týče, příroda na vás šetřila? Na objemu vám přidají plavky s push-up efektem. Dovolit si můžete i vršky bez ramínek nebo „trojúhelníčky“, nebojte se ani výrazných barev, potisků, vzorů a jemného řasení.

Velká prsa: Vaše poprsí potřebuje především podporu, ideální jsou proto vršky s kosticemi, bez push-up efektu (pokud tedy nechcete mít prsa ještě objemnější). Vyhněte se i trojúhelníčkům a dalším nevyztuženým plavkám, kde by vám prsa neustále odněkud vylézala.

Větší bříško: Vyzkoušejte tankiny! Delší vršek vám přebytečné špíčky krásně zakryje a bříško zpevní. Pokud se vám do nich nechce, vsaďte alespoň na spodek s vyšším horním okrajem.

Silnější boky/pozadí: Odveďte pozornost jiným směrem a vyberte si pestrý a zajímavý vršek. Spodní část plavek by měla být naopak tmavší a jednoduchá.

Žádná postava není stejná, proto se vydejte s kamarádkou do obchodu a vyzkoušejte co nejvíce různých typů a střihů plavek. Příště už

budete vědět, které vám padnou, a můžete se zaměřit na všechny ty nádherné potisky a barvy.

Související témata:

Načítám