Hlavní obsah

Hledáte kvalitní povlečení? S výběrem vám poradíme!

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Výběr lůžkovin může být oříšek. Dnes pro vás máme informace, jak vybrat vhodné povlečení.

Článek

V posteli v průměru trávíme až třetinu života, proto je důležité, abychom ji maximálně přizpůsobili našim potřebám. Víte, které konkrétní materiály preferujete, nebo jak náročnou údržbu jste ochotni tolerovat? Důležitý je také design, který má v případě povlečení zásadní vliv na vzhled celé ložnice. Pojďme se tedy podívat na zoubek jednotlivým materiálům, se kterými se v obchodech setkáte nejčastěji.

Bavlna na mnoho způsobů

Bavlněné povlečení najdete v téměř každé domácnosti. Tento přírodní materiál je na trhu s lůžkovinami stále jedničkou. A není divu. Lze jej používat v průběhu celého roku a kromě na dotek příjemného povrchu nabídne i prodyšnost a dobrou absorpci tekutin. Malou nevýhodou je, že se mačká, a proto vyžaduje pečlivé vyžehlení.

Pokud ale žehlení příliš neholdujete, nevěšte hlavu. Díky speciálním úpravám bavlny se vyrábí neméně oblíbené krepové povlečení se zvrásněným povrchem, které se žehlit nemusí. Potrpíte-li si spíše na jemnost, saténové povlečení pro vás bude to pravé ořechové. I v případě bavlněného saténu je tkanina upravena tak, aby se nemačkala a zároveň si zachovala všechny přednosti, které bavlna nabízí.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Bavlněné povlečení na dvě lůžka SAMANTA – šedá lilaFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Proč se nebát umělých materiálů

Ze zkušenosti víme, že k umělým materiálům lidé přistupují spíše opatrně a po vyzkoušení jsou příjemně překvapeni. Díky vyspělým výrobním technologiím se tyto látky mohou směle poměřovat s bavlnou. Například mikrosaténové povlečení zaujme svou hebkostí a zároveň vzdušností, kterou disponují přírodní materiály. A protože se tento materiál osvědčil, používá se také k výrobě 3D povlečení s realistickými motivy.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Povlečení DORA – šedáFoto: VIOLET MOON s.r.o.

O vlastnostech základních materiálů jsme si již řekli, výběr motivu již necháme na vašem vkusu. V internetovém obchodě RodinneBaleni.cz si budete mít z čeho vybírat. A kdo ví, třeba při nákupech narazíte na nějakou výhodnou akční nabídku, které tento specializovaný prodejce pravidelně každý týden připravuje.

Přejeme šťastnou ruku při výběru!

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Dětské povlečení FORTNITEFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Reklama

Načítám