Hlavní obsah

Horoskop na únor podle karet: Zeptali jsme se tarotů, co čeká vaše znamení!

Foto: Profimedia

Co čeká v únoru právě vaše znamení?Foto: Profimedia

Reklama

V únoru se život navrací do normálních kolejí, i to, co se ještě neusadilo v lednu, je teď na svém místě. Co vám ale přinese osud? Jaký únor prožije vaše znamení? Zeptali jsme se tarotových karet.

Článek

Únorový úplněk nastane 22. 2. a Luna při něm bude stát ve znamení Panny. To znamená, že přišel čas dát si věci do pořádku. Zorganizujte si diář, pokud jste to ještě neudělali, vykliďte skříně, i tu, kterou tak dlouho odkládáte.

Je také čas začít přemýšlet o tom, jak se stravujete, protože úplněk v Panně také znamená větší náchylnost k trávicím problémům. Odlehčete tedy svůj jídelníček a uvidíte, že se vám bude celkově dařit mnohem lépe.

Beran (21. 3.–20. 4.) 7 mečů – Vůz – páže pentaklů

Některý z vašich potomků nebo mladších kamarádů se vás snaží nějakým způsobem podrazit a obejít v něčem, co jste jasně zakázali. Tolik touží po tom, aby dosáhl svého vysněného „vítězství“, že si ani neuvědomuje, jak moc vás tím může zranit. Ještě je čas, abyste zasáhli a vysvětlili, že úskoky a zrady jsou k ničemu a že tudy cesta rozhodně nevede. Nejspíš za všechno může prostě nejistota a nedostatečné sebevědomí, tak se postarejte, abyste tohle napravili.

Býk (21. 4.–21. 5.) 7 mečů – 9 holí – 3 holí

Cítíte se teď hodně nejistě a nejste ve své kůži kvůli některému úkolu, který vám byl přidělen. Kvůli tomu se také trochu stahujete před světem do úkrytu a stavíte si kolem sebe ochrannou zeď. Když se ale budete krčit ve svém koutku a přemýšlet nad tím, jak se z toho vykroutit, nikomu a ničemu tím nepomůžete. Nebojte se požádat o pomoc, nikdo si to jako slabost vykládat nebude a vy znovu ucítíte pevnou půdu pod nohama. Základy jsou důležité, tak je vybudujte pořádně.

Foto: Profimedia

Býk by se v období vnitřní nejistoty neměl bát obrátit se pro pomoc nebo radu na někoho blízkéhoFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.) páže pentaklů – Mág – Mírnost

Za pár dní budete mít na dosah ruky pracovní příležitost, která se neodmítá. Rozhodně se do ní pusťte, ale počítejte předem s tím, že budete muset dělat kompromisy. Budete muset zkrotit své plány a nápady, jakkoli budou skvělé. Protože nehledě na to, kolik kreativity zapojíte, druhá strana bude chtít do výsledku také mluvit. Mějte to na paměti od začátku a nebudete nepříjemně překvapení, že není všechno po vašem. Mírnost a schopnost dělat ústupky jsou tady klíčem k úspěchu.

Rak (22. 6.–22. 7.) 4 mečů – 2 pohárů – 7 pohárů

Co se týká vztahů, pohybujete se teď v jakémsi mezidobí, kdy si nejste jistí, kterým směrem se vydat. Na jedné straně toužíte po harmonickém soužití a něčem hlubším, na straně druhé se nechcete do ničeho pouštět úplně po hlavě. Nejlepší bude ještě nějakou dobu vyčkat, až se objeví ten, kdo za to stojí, budete to vědět. A nebudete se honit za iluzí, za něčím, co vlastně neexistuje a vy si to jen idealizujete ve své hlavě, jak by se to mohlo stát právě teď. Všechno má svůj čas a teď je lepší vyčkat.

Lev (23. 7.–22. 8.) 2 mečů – 3 holí – 4 holí

V únoru byste se měli věnovat sami sobě. Ponořit se do svého nitra, pro jednou zapomenout na uhánějící svět kolem a na to, co po vás kdo chce, a opravdu naslouchat vlastním potřebám. Ačkoli nejste zvyklí se zastavovat na jednom místě, tohle pro vás bude mít jen pozitivní dopad. Když si totiž utřídíte myšlenky, zvládnete svou pozici v životě upevnit a vytěžit z ní všechno, co nabízí. Někdy je lepší se trochu porozhlédnout, než se pustíte do akce, a právě teď je ten moment.

Foto: Profimedia

Lvi by se měli usebrat, uklidnit a věnovat se chvíli také sami soběFoto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.) Luna – král pohárů – 10 mečů

Velmi silně toužíte po spřízněné duši, partnerovi či partnerce, který by vám rozuměl a stál při vás. A máte pocit, že jste ho našli – ale pozor, v tomto případě možná zdání klame. Než darujete své srdce, nejprve prověřujte. Ačkoli se váš vztah může zdát dokonalý, někde v něm cosi hlodá, zasunutý problém, který se snažíte nevidět. Konfrontujte ho, nebo dojde na nejhorší – zlomené srdce, smutek a osamění se léčí opravdu těžko, pokud za nimi ještě stojí zrada. Tak buďte opatrní a neriskujte.

Váhy (23. 9.–23. 10.) 5 pentaklů – 5 pohárů – 4 meče

Únor pro vás zkrátka nebude fér. Cítíte obrovskou nespravedlnost, jako kdyby si na vás život prostě zasedl. Nedaří se vám v ničem. Po materiální stránce na tom nebudete nejlépe, navíc vás potká bolestná ztráta, po které zůstane jen smutek a trápení.

Není se co divit, že člověk ve vaší situaci ztratí chuť do čehokoli a pasivně se poddá svému osudu. To ale nedopusťte. Ukažte životu, kdo drží otěže, a nevzdávejte se. Jen tak se můžete vyhrabat z mizérie, ve které teď jste, a vyrazit vstříc lepším zítřkům. Přestaňte se litovat, není to k ničemu.

Štír (24. 10.–22. 11.) 5 pohárů - mečů – Slunce

Utrpěli jste porážku, což vy jako Štíři velmi špatně snášíte. Když někdo rozdupe vaše naděje, máte tendence se stáhnout do sebe, a utéct tak před světem. Tentokrát to není to správné řešení, tahle porážka ve vás bude nějakou dobu hlodat. A nepřestane, dokud ji nevyženete z hlavy. Tomu by rozhodně napomohla změna prostředí. Vyrazte někam na výlet, který jste tak dlouho odkládali. Jen tak dostanete neštěstí z hlavy, načerpáte novou inspiraci a znovu zazáříte tam, kde jste předtím selhali.

Střelec (23. 11.–21. 12.) 3 poháry – Svět – královna pentaklů

Právě teď se nacházíte zrovna v té dobré fázi, kdy se všechno daří, ve všem je docela klid a pohoda. Neměli byste zapomínat takové okamžiky oslavit, protože kdy jindy si vychutnat vlastní úspěchy. Dejte volný průchod radosti a nebojte se být sami na sebe pyšní, máte k tomu důvod. Nezapomínejte také poděkovat všem, kteří při vás stáli a v tom, co děláte, vás podpořili. Možná vám to přijde jako samozřejmost, ale není tomu tak a vaše drahá polovička si zaslouží velké díky.

Foto: Profimedia

Střelci na sebe mohou být pyšní. A neměli by se bránit radosti!Foto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 2 pohárů – Spravedlnost – 7 pentaklů

Právě teď jste na pracovním poli vstoupili do nového vztahu, který pro vás bude velkou zkouškou. Zdá se, že mezi vámi je velké porozumění a harmonie, ale bude vás stát nemalé úsilí, aby vzájemná spolupráce fungovala. Váš protějšek vás během společné práce naučí trpělivosti, což je vlastnost často opomíjená, a také důležitosti rovnováhy a nezaujatosti. Budete muset vybočit ze svých zajetých principů, ale věřte, že to bude jen a pouze pro dobro věci. Tak se učte.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) 10 pohárů – Svět – 9 pentaklů

V uplynulém měsíci jste pěkně dřeli v práci, obětovali jste všechnu svou energii a síly vytyčenému cíli. A teď – teď přišel ten správný čas, kdy si prostě užijete to, co jste si tolik zasloužili. Váš život se dá vystihnout jedním slovem – harmonie. Nebo taky mír. Klid. Budete se cítit naplněni ve všech oblastech, od rodiny přes lásku až po práci, všechno pojede jako na drátkách. Navíc nebudete na své štěstí sami a užijete si ho obklopeni přáteli, rodinou, zkrátka svými drahými.

Může snad být ještě něco lepšího? Tohle období netrvá věčně, tak si ho pořádně užijte.

Ryby (21. 2.–20. 3.) Poslední soud – Císařovna – Poustevník

Právě teď zvažujete, kam se bude váš život dále ubírat. Je důležité se zamyslet nad tím, čeho vlastně chcete dosáhnout, až pak můžete přemýšlet, jak k tomu dojít. Nechte si poradit. Od někoho, komu na vás záleží, od partnera nebo partnerky. Víte, že to s vámi myslí dobře a pravděpodobně vidí z odstupu i to, co vy sami ne. Připravte se na to, že se budete možná muset i v ledasčem omezit a nechat některé věci ze života zmizet. Jen tak se dokážete posunout dál. Věřte ale, že to bude stát za to.

Už jste si tedy jistější v tom, co vám únor přinese a jak se s tím vypořádáte?

Reklama

Související témata:

Načítám