Hlavní obsah

Hurá na koupaliště, ale pozor na bradavice!

Foto: Adobe stock

Inkubační doba u dětí se pohybuje mezi 2 a 6 měsíciFoto: Adobe stock

Slunečné počasí přímo láká k příjemně strávenému odpoledni se zmrzlinou, tobogány a osvěžujícím cachtáním. Zejména ti nejmladší z rodiny ale mohou být náchylnější k „chycení“ bradavic. Víte, jak takové nepříjemnosti předcházet a jak se s bradavicemi případně pohodlně vypořádat doma?

Článek

Věděli jste, že veřejná koupaliště, ať už venkovní či vnitřní, patří k místům, kde nejčastěji dochází k přenosu bradavic? Na první pohled to tak zřejmé není, protože tyto výrůstky mají inkubační dobu až 6 měsíců. Bradavice se tak klidně může „vyklubat“ později. A jak ji vlastně můžete „chytit“? Bradavici způsobuje virová infekce. Šíří se drobnými rankami i škrábanci na kůži, kterou poté virus infikuje. Je tedy žádoucí, abyste nechodili naboso, s nikým si nepůjčovali ručníky ani například plovací kruhy.

Foto: Adobe stock

Máme pro vás hned několik tipů na snadné domácí ošetření bradavicFoto: Adobe stock

Ovšem než uhlídat na koupališti děti plné radosti a energie, to už je možná jednodušší jít krotit tygry do cirkusu. Ale nebojte, bradavice není žádná pohroma. Může ale být velice nepříjemná, a hlavně pokud se včas nezaléčí, může si ji předat celá rodina. Žijeme v moderní době, takže si s tímto problémem hravě poradíte sami doma. Máme pro vás hned několik tipů na snadné domácí ošetření bradavic, a to pro celou rodinu, včetně dětí.

Foto: Viatris

EndWarts ORIGINAL Foto: Viatris

Jednoduché, a navíc účinné odstranění bradavic nabízí EndWarts ORIGINAL s kyselinou mravenčí, který díky dehydratačnímu účinku vysušuje celou bradavici zevnitř a tělo ji následně vyloučí. Tento zdravotnický prostředek je vhodný pro děti bez věkového omezení, jen u dětí do 4 let je nutná předchozí konzultace s lékařem. Roztok se do bradavice okamžitě absorbuje, není nutné čekat na zasychání. Vaše dítě s ním může hned plavat nebo navléknout ponožky. Výhodou je možné použití více osobami.

Podívejte, jak je aplikace snadná!

Dalším šetrným prostředkem je EndWarts Pen. Jeho výhodou je přesná aplikace kyseliny mravenčí prostřednictvím úzkého hrotu pera. Odstraníte tak i ty nejmenší bradavice na rukou, chodidlech, loktech i kolenou. Tento zdravotnický prostředek je vhodný pro individuální potřebu.

Foto: Viatris

EndWarts PenFoto: Viatris

Velkou výhodou pro rodiče i děti je, že oba produkty stačí aplikovat obvykle 1x týdně, (u dětí do 4 let pak 1x za 2–3 týdny).

Populární metodou je domácí kryoterapie – ošetření bradavic mrazem. Zdravotnický prostředek Endwarts Freeze zmrazí bradavici až do nejhlubších vrstev speciální technologií Ultra Freeze na –80 °C. Bradavice obvykle zmizí již po první aplikaci. Tělo ji postupným odlupováním vyloučí. Tato metoda je vhodná až od 4 let.

Foto: Viatris

Endwarts FreezeFoto: Viatris

Bradavice doporučujeme odstranit, jakmile se objeví. Vyberte si produkt, který vám nejvíce vyhovuje.

Zdravotnické prostředky EndWarts pořídíte v lékárně. Před použitím prostředků EndWarts si pečlivě pročtěte návod k použití. Číslo notifikované osoby: 0459 (EndWarts Freeze), 0546 (EndWarts Pen, EndWarts Original).

Reklama

Načítám