Hlavní obsah

Hvězda za volantem? Přece vy!

Foto: Thinkstock

Vypilujte své řidičské uměníFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že jsme za volantem opatrnější a jezdíme bezpečněji než muži, o tom není pochyb. Když však na silnici dostaneme třeba smyk, pak si moc rady nevíme. A není se čemu divit, v autoškole nás tohle nenaučili. My ale máme řešení: speciální kurzy bezpečné jízdy pro ženy. A navíc jsou zadarmo!

Článek

Pro koho jsou kurzy určené

Pro všechny řidičky, kterým na silnicích chybí praxe, které si chtějí se svým autem vyzkoušet něco nového a řidičský průkaz nemají déle než tři roky. Kurzy pořádá Centrum kurzů bezpečné jízdy ve spolupráci s Libereckým krajem. Má to ale háček. Je nutné mít v Libereckém kraji trvalé bydliště.

Čeká nás teorie i praxe

V kurzech si nejprve zopakujeme trochu teorie, kde se dozvíme například jak zkontrolovat naše auto před jízdou, a to si dámy přiznejme, která z nás ví, kam nalít olej, kam vodu do ostřikovačů, nebo která kontrolka co znamená? Dále si s instruktorem budemepovídat o tom, jak dodržovat na silnicích bezpečnou vzdálenost, jak bojovat za volantem s únavou, jak bezpečně projet zatáčkou, zvládnout smyk či se vyhnout překážce.

Když budeme mít dvě hodiny teoretické části za sebou, můžeme se vrhnout na praxi. Tady si vyzkoušíme ve vlastním autě během asi čtyř hodin jízdu na smykových plochách simulujících zimní provoz a mokré asfaltové plochy, zvládnutí smyku i brzdění. A pozor! Dokonce nás čeká vyhýbací manévr na ledu včetně průjezdu zatáčkou na ledu.

Jak se zaregistrovat

Pro zapsání se do konkrétního termínu zašlete registrační e-mail s níže vypsanými údaji na e-mailovou adresu registrace@kurzybezpecnejizdy.cz

  1. Typ kurzu: Kurz bezpečné jízdy pro řidičkyvlastnící řidičské oprávnění méně než tři roky
  2. Termín kurzu (18. 8., 19. 8., 21. 8., 24. 8., 4. 9.) a do jaké skupiny chcete zapsat (č. 1 – od 8 do 14 hod., č. 2 – od 12 do 18 hod.)
  3. Jméno a příjmení
  4. Adresa trvalého pobytu, telefonní číslo
  5. Číslo a datum vystavení řidičského oprávnění

Už jste někdy dostaly smyk? Prošly jste podobným kurzem nebo se chystáte ho absolvovat? Podělte se s námi o vaše zkušenosti, ale i obavy.

Reklama

Související témata:

Načítám