Hlavní obsah

I do malého pokojíku se vejde vše! Inspirujte se Španělskem

Foto: Aldo

Multifunkční postel z kolekce ChicFoto: Aldo

Přemýšlíte, jak zařídit dětský pokoj, aby se i na malou plochu vešlo vše potřebné? Aby děti nestrádaly, své útočiště si zamilovaly a užily si tu spoustu zábavy? Máme pár chytrých tipů, které to všechno splňují a ještě zajistí, že se pořádek v pokojíku bude snadno udržovat.

Článek

Využít každé volné místo a přeměnit ho v úložný prostor je zvláště v dětském pokoji naprosto klíčové. Pokud potřebujete na malý prostor umístit hodně věcí a zároveň i hodně dětí, je potřeba se nad zařízením pokoje zamyslet.

Chytré úložné prostory

Pořizujte praktické skříně, které sahají až ke stropu. Volné plochy na zdech zaplňte poličkami, které slouží jako designový prvek a zároveň jsou dalším místem, kde je možné uložit dětské poklady.

Foto: Aldo

Pro rodiče, kteří nemají rádi patrové postele, dětská postel s přistýlkouFoto: Aldo

Úložný prostor nabízejí i některá křesílka či taburety. Hračky ideálně ukládejte do stohovatelných krabic nebo naopak do boxů, které lze zasunout pod postel. Geniální volbou jsou španělské multifunkční postele, jejichž širokou nabídku má Aldo nábytek. Například postel Lanka má několik využitelných prostor nejen pod postelí, ale její čelo tvoří vyšší skříňka s několika poličkami. Postel Mak je o něco vyšší a kromě úložných prostor je její součástí i velký psací stůl, který tak uspoří mnoho místa v interiéru.

Patrové postele

Patrové postele nejsou žádnou novinkou, stačí lehce zapátrat a objevíte hotové skvosty. Zapomeňte ale na klasické palandy s nepohodlným žebříkem! Výrobci dnes nabízí dvoj- i trojpostele, kdy tloušťka materiálu je zásadní, španělský výrobce používá 25 mm tlusté desky. Postele jsou umístěné nad sebou i vedle sebe a poskládány v různých směrech, schůdky do pater jsou bezpečné a protiskluzové. Ohromnou výhodou těchto postelí je, že v sobě zároveň ukrývají mnoho variant úložného prostoru v podobě skříněk, šuplíků nebo poliček. Španělské děti tento typ spaní milují a jistě si ho rychle oblíbí i ty vaše.

Hravé barevné detaily

Španělé jsou temperamentní a místní interiérový styl je samozřejmě plný barev a hravých detailů. Pokud máte k dispozici jen malý pokojík, do kterého se nevejdou vychytávky větších rozměrů, zaměřte se na maličkosti, které ale budou děti bavit úplně stejně. Některý ze šuplíků, které španělské postele z Aldo.cz nabízejí, vyčleňte a udělejte z něj truhlu s poklady, kam si bude moci vaše ratolest uložit, co sama uzná za vhodné. Vylaďte také každému dítěti postel podle barev, které má rádo. V nabídce najdete růžovou či tyrkysovou variantu, ale také nadčasovou šedou, nebo dokonce teenagery tolik oblíbenou černou. Povrchová úprava je poctivá dýha, nábytek je tedy velmi odolný vůči mechanickému poškození.

Foto: Aldo

Malý pokojíček ve ŠpanělskuFoto: Aldo

V dětském pokoji se musí skloubit prostor na spaní, učení a také hraní. S chytře navrženými španělskými postelemi z Nábytku Aldo to není problém ani v tom nejmenším pokoji.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám