Hlavní obsah

I muži mají své... trendy

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každý muž chce vypadat dobřeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte doma chlapíka, který se vysmívá vaší zálibě ve sledování nejnovějších módních výstřelků a přitom svoji vizáž potajmu několikrát denně kontroluje v zrcadle? Nebo s vámi žije upřímný muž, který se nestydí za to, že ho jeho zevnějšek zajímá jen okrajově? Ať tak či tak, nasměrujte ho!

Článek

Podzimní a zimní trendy v pánské módě charakterizují především tmavší barvy a minimalistické střihy. Mnoho známých značek začíná opět prosazovat černou jako barvu klíčovou. Hlavní návrhářka pánské kolekce Monton, Jaana Varkki, uvedla, že odstíny černé znamenají zaručený úspěch a dodala: „Přesto víme, že černá by všechny naše zákazníky asi neuspokojila. Kdyby všichni chodili v černém, svět by byl docela nudný, nemyslíte?" Proto je nasnadě oslavovat odvahu a nekonformnost návrhářů, kteří se i v případě oblečení pro pány tvorstva umí odvázat.

Lesklé materiály

Využití lesklých materiálů s metalickým efektem bývalo výsadou dámských outfitů, ale dnes nosí nylonové svrchníky a bundičky, projmutá saka a elastické úzké džíny i mladí talentovaní muži. Např. představitel kolekce Topman Niceland bodující v TV hitparádách je klasickým představitelem nové melancholické generace.

Foto: Marks and Spencer

Letošní podzim od Marks and SpencerFoto: Marks and Spencer

Nestárnoucí káro

Styl Dickensových anglických džentlmanů boduje na celé čáře. Kárované pumpky, tvídová saka a ledabylý look doladěný bekovkou v kombinaci s ležérně uvázaným šátkem nebo bílou košilí (zásadně ven z kalhot). Nadčasové, ležérní a uvolněné.

Asymetrické střihy

Diagonálně střižená saka s výraznými švy, dvouřadé přepásané trenčkoty a košile nakombinované z jakoby nesourodých tkanin a vzorů (dominuje puntík), to je hlavní rys kolekce návrhářky Rei Kawakubo z Com des Garcons pro H Výsledek je vtipný a efektivní.

Nápadité doplňky

Vlněné nebo lněné šátky, objemné barety, pestrobarevné vázačky, lesklé boty a kabely XXL, výrazné spony na opascích a spousta řetězů a přívěsků. Tak to je energický mladý muž kráčející s dobou. Kolekce Gucci pro tuto sezonu vsadila na odvahu a neformálnost.

Pletené svetry a vesty

Pleteniny jak z jehlic ovčí babičky jsou současným hitem číslo jedna. Úpletová trička s náprsenkou pod klasickou vestou či ručně pletenými kardigany s dvouřadovým zapínáním dolaďují doplňky jako kožešinové čepice a límce, šedě melírované úpletové šálky a třeba tvídové tenisky. Jednoduché košile a rádoby obnošené plédy, vlněné kabáty střižené v „A" linii s náplety na rukávech a tradiční roláky, vše je dovoleno.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedZimní trendy charakterizují tmavé odstíny

Vrstvené materiály

Vrstvení oblečení je dlouhodobý trend, který dává vyniknout právě nejspodnějším kouskům. Důraz je kladen na kombinaci nesourodých materiálů a jednoduchých čistých střihů.

Tak, milí pánové, jděte do toho!

Reklama

Související témata:

Načítám