Hlavní obsah

Ideální boty na zimu? S kožešinkou!

Foto: s.Oliver

Boty s kožešinkou vás nejen zahřejí, ale budete v nich trendyFoto: s.Oliver

Reklama

Babičky říkávaly – nejdůležitější je teplo od nohou. A mají pravdu! Nenechte se uchácholit teplým podzimem, a již nyní si pořiďte správnou výbavu pro své nožky. Dnes vám ukážeme módní botky s kožešinkou. Nejenže zahřejí, ale můžete v nich vypadat velmi trendy.

Článek

Pořádné mrazy sice ještě neuhodily, ale pro zimomřivé typy je kožešina tou správnou volbou i na podzim. Že ji nyní najdete opravdu v každém obchodě s oblečením, kabelkami, doplňky i obuví, svědčí náš článek: Dotek luxusu: Zahalte se do kožešin!. Umělý chloupek tak letos zdobí kotníčkové elegantní boty, pohodlné pohorky na podpatku i na platformě, kozačky, a dokonce ležérní tenisky.

Zatímco uvnitř bot se skrývá většinou imitace krátkého beránka, svrchní část je zdobena nejrůznější délkou chloupků. Výběr je vskutku bohatý, takže si můžete pořídit buď šik model k sukni, nebo pohodlnější kousek k džínům na nákupy či na delší procházky přírodou. Nejvíce žádaná je samozřejmě černá klasika, ale in budete tuto sezonu především v hnědých tónech. Zvláště pak v odstínu velbloudí kůže a koňaku.

Pravidlo č. 1: Kalhoty dovnitř

Berte vždy ohled na to, k jakému outfitu boty s kožešinkou obujete. Pod širší kalhoty se totiž většinou nevejdou nebo vám vytvoří v dolní části nohavic nevzhledné boule. Proto je noste zejména k slimkám (úzké kalhoty) a legínám, které zasunete dovnitř obuvi. Ne však každá postava si může dovolit zvýraznit svou siluetu, a tak se zde ještě nabízí možnost vhodně zvolené sukně s vlněnými punčocháči. Ta může totiž oproti kalhotám choulostivé partie decentně zamaskovat.

A jakou další výhodu boty s kožešinkou skrývají? Především se hodí k jakémukoli stylu. Mohou si je dovolit elegantní dámy i sportovně založené mladé slečny. Zda je tedy zkombinujete s tvídovým kabátem, módním pončem, maxi svetry (které si vyberete zde) nebo péřovkou, záleží čistě na vás. Každopádně se nemusíte bát, že byste si nevybraly svůj vysněný kousek. Snad jen, že byste měly nožku ve velikosti 42. Tam je popravdě výběr poněkud omezený.

Pravidlo č. 2: Pozor na podrážku

Pokud však chcete být připravené na nastávající zimu, věnujte pozornost bytelným kozačkám a válenkám s dobrou protiskluzovou podrážkou. Nejpohodlnější je samozřejmě ta bez podpatku. Často jsou však zvlněným dezénem vybaveny i kozačky na platformách či klínku. Kožešinu u nich najdete nejen uvnitř, ale i zvenku, kde plní úlohu hlavně okrasnou. Kožešina se objevuje někdy na horním lemu, jindy jsou boty pokryté odshora dolů. Výrazným prvkem bývají i kovové spony nebo překřížené řemínky podél celé délky kozačky, kterými je možné korigovat šířku boty v oblasti lýtek. Nebudou vám tak kolem nohou nevzhledně plandat a udrží uvnitř lépe teplo.

Pravidlo č. 3: Nezapomeňte na doplňky

Čtete-li naše články pravidelně, jistě víte, že důraz by ženy měly klást vždy na outfit jako celek.Proto nezapomínejte i na další doplňky, kterými můžete své boty doladit. Například do kotníčkových pohorek s beránkem se vám šiknou i vlněné podkolenky s výrazným vzorem. A pro skutečné fanynky kožešiny tu máme tip. Kozačky nebo pohorky s ohrnutou kožešinovou manžetou doplňte ještě rukavicemi a beranicí s lemem ve stejném odstínu. Zabrousíte-li do oddělení kabelek, uvidíte, že i zde si vyberete podobný chlupatý design.

A na které boty vsadíte letos vy? Zvítězí ty s kožešinou, nebo už jste si vybraly z našich předchozích článků: Ideální boty na podzim? Přece ty kotníčkové! , Tyhle kozačky vládnou letošnímu podzimu! nebo Boty podzimu: Už máte pohorky na podpatku? .

Reklama

Související témata:

Načítám