Hlavní obsah

Interiér plný svěžesti a energie? Jistě, s olivově zelenou!

Foto: Möbelix

Olivová je top zelený odstín roku 2022. Spolu s ní vládne lahvově zelená, šedozelená, smaragdová nebo šalvějováFoto: Möbelix

Hledáte inspiraci, jak zařídit svůj domov? Nebo jen toužíte po osvěžení a mírné změně? Existuje řešení! Je jím barevný top trend letošního jara – olivově zelená.

Článek

Je barvou života, optimismu, umí uklidňovat a zároveň povzbudit. Skvěle si rozumí s aktuálně trendy materiály, jako je masivní dřevo, bambus, ratan, juta, terakota či mořská tráva. Ladit ji můžete jak se světlými, tak tmavšími dřevinami – nejlépe těmi s červeným nádechem (např. akácií). Dále se zemitými tóny: béžovou, šedomodrou, tlumenou růžovou nebo cihlovou, ale také s černými a zlatými akcenty. Co se týče textilu, obzvlášť dobře se vyjímá na lnu a hrubších tkaninách. Stejně jako na plastických površích, které letos patří mezi nejžhavější trendy. Dalším z nich je glazura s efektem popraskání nebo barevnými přechody. V zeleném provedení kraluje květináčům a jídelním servisům.

Foto: Möbelix

V kategorii květináčů hraje prim zelená glazovaná keramika, zejména kamenina a přírodní terakotaFoto: Möbelix

Začínáme od podlahy

Budete komplet zařizovat nový interiér a máte rádi přírodní materiály i útulné bydlení? Pak vězte, že olivově zelená je tou správnou volbou. Do obýváku si pořiďte třeba olivovou pohovku, kterou doplníte stolečky z kovu a regály s černými kovovými detaily. Černá dodá celku šmrnc!

Foto: Möbelix

Zelenou pohovku nebo sedací soupravu oživíte polštářky v tmavších i světlejších odstínech téže barvy Foto: Möbelix

V ložnici můžete vymalovat stěnu za postelí nebo doplnit kosmetický či pracovní stolek zeleným křesílkem. V jídelně se nabízí židle s čalouněním z olivově zelené textilie nebo velký měkounký koberec pod jídelním stolem. Ten samozřejmě musí mít poctivou desku z masivu.

Chce to jen malou změnu

Olivově zelená je tou pravou barvou pro lehký jarní restart vašeho obydlí. Máte doma nábytek ze světlého masivu nebo vybavení v neutrální barevnosti? Pak se směle pusťte do toho! Na šedou či béžovou pohovku naaranžujte hladké i strukturované polštářky v různých odstínech zelené, přidejte olivový nebo lahvově zelený přehoz a do prostoru postavte taburet ve stejném odstínu.

Foto: Möbelix

Kombinujte různé odstíny a vzory ložního prádla – vzhled vaší ložnice tak získá dynamikuFoto: Möbelix

Ložnici můžete zase dodat čerstvý závan pomocí zeleného povlečení (jednobarevného nebo s rostlinným motivem) a přehozu na postel. Jídelnu nejlépe „ozeleníte“, když budete slavnostní oběd servírovat v nádobí z kameniny se zelenou glazurou. Můžete s ním sladit i podsedáky na židlích či lavici.

Foto: Möbelix

Zelené keramické nádobí je vhodné kombinovat s jutovým prostíráním a černými nebo zlatými příboryFoto: Möbelix

Vděčným zeleným detailem budou vázy a květináče, případně svícny. Různé odstíny sluší rovněž sklu, dopřejte si nějaký pěkný kousek v podobě designové vázy či džbánu.

Ať už se vydáte jakoukoli cestou, uvidíte, že s olivově zelenou získají vaše chvíle strávené doma úplně nový náboj!

Načítám