Hlavní obsah

Intertrigo postihuje kohokoli! Braňte se

Reklama

Pozor, dámy i pouhopouhá procházka v neprodyšných punčochách, sport či nadváha můžou způsobit nepříjemnou vyrážku v intimních partiích neboli intertrigo. Jak se tedy zapaření pokožky úspěšně vyhnout?

Článek

Intertrigo vzniká mechanickým třením v místě vlhké zapářky, kdy dochází k odření pokožky a následně ke komplikacím s přemnoženou mikrobiální flórou. Toto různě rozsáhlé zarudnutí kůže, nejčastěji v oblasti stehen či v záhybech kůže, netrápí pouze naše nejmenší. Tyto nepříjemné, mokvající prasklinky dokážou pořádně potrápit i dospělého člověka. Kdo je tedy nejvíce v ohrožení?

Netrapte sebe i svou pokožku!

Lidé v psychickém napětí

Lidé ve stresu produkují mnohem větší procento agresivního potu, který často způsobuje zapaření pokožky v oblasti intimních partií. Ta následně vlivem mechanického tření bývá podrážděná a citlivá.

Osoby nepřevlékající si vlhké plavky za suché

Mokré prostředí mnohem více napomáhá k rozvoji nežádoucích choroboplodných zárodků, které vedou ke vzniku zánětů vlasových váčků pokožky.

I kvalitní sportovní oblečení může způsobit nepříjemné komplikace

Sportovci v umělých tkaninách

I zdánlivě jednoduchá jízda na kole či rotopedu může způsobit zapaření pokožky. Jestliže je oděv navíc vyrobený z umělého vlákna, je nebezpečí vzniku intertriga ještě výraznější.

Osoby na cestách

Dlouhé sezení v přetopeném dopravním prostředku je rovněž ideální prostředí pro komplikaci lidově známou jako „vlk“.

Lidé s nadváhou

Silnější osoby velmi dobře znají komplikace se zapařením pokožky. Větší objem stehen způsobuje, že se vzájemně třou o sebe a ve spojení s potem podráždí pokožku.

Existuje pohodlnější řešení, jak zabránit výskytu nepříjemných opruzenin

Rychlá pomoc v pohodlí domova

Jak správně ošetřovat citlivá ložiska na pokožce? Ideální je umýt zasažené partie mýdlem s desinfekčním účinkem. Postižená místa rozhodně opakovaně neumývejte ani netřete. Samotná masáž může zanést infekci a poničit přirozenou ochrannou povrchovou vrstvu kůže.

Zarudnutí pokožky můžete příjemně zchladit studeným obkladem, který zmírní její podráždění. V šatníku vyberte pouze ty kousky oblečení, které jsou vyrobené ze stoprocentní bavlny sající pot. Pokud jste náchylní na vyrážku na stehnech, zvolte raději kraťasy či kalhoty volnějšího střihu, které zabrání vzájemnému tření stehen o sebe a umožní pokožce dýchat.

Diskrétní pomocník IntimComfort ve formě spreje. Zajišťuje až 150 aplikací

Účinná pomoc z lékárny

Skvělé reference na současném trhu sklízí jedinečný přípravek IntimComfort, který mírní projevy opruzenin a zapařené pokožky. V jeho složení naleznete speciální roztok určený k boji proti opruzeninám. Přípravek je doplněný o výtažek z heřmánku, který má skvělé hojivé, desinfekční, protizánětlivé účinky, a navíc účinně tlumí projevy svědění pokožky. Přípravek je k dostání ve dvou variantách: buď jako vlhčené kapesníčky, nebo ve spreji.

K dostání jsou také samostatně balené vlhčené kapesníčky

Přípravky zakoupíte ve svých lékárnách. Více informací na www.intimcomfort.cz

Reklama

Načítám