Hlavní obsah
2,8
(5)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sleďové filety jsou lahůdkou sami o sobě, natož když z nich vytvoříte salát inspirovaný italskou kuchyní.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks filetů ze sledě nakyselo
  • 1 hrst italských bylinek
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1/2 lžičky cukru
Článek

Postup

01.

Sleďové filety nechte dobře okapat a nakrájejte na proužky. Rajčatové pyré, olej a nasekané bylinky smíchejte na marinádu a dochuťte ji solí a cukrem.  

02.

Marinádu nalijte na pokrájené rybí maso a nechte je proležet, nejlépe do druhého dne. Před podáváním salát posypte najemno pokrájenou cibulí.

Reklama

Načítám