Hlavní obsah

Jak do šatníku propašovat barvy? Zkuste tyhle triky!

Foto: Marks&Spencer

Oživte svůj šatník trochou barvy!Foto: Marks&Spencer

Reklama

Chtěly byste do vašeho černo-šedo-bílého šatníku přidat trochu barvy, ale zároveň se necítíte na to, abyste si vyšláply v ostře červených kalhotách? Začněte zlehka. Stačí, když ke každému modelu, který běžně nosíte, přidáte jediný zářivý detail. Jak se alespoň trochu „vybarvit“, když máte z výrazných odstínů respekt?

Článek

Na barevnou notu se vás snažíme ladit už nějakou dobu. A rozhodně to není jen proto, že byly letos „zářivky“ v kurzu. Správně dávkované barvy dokážou oživit každý model, a navíc rozzáří jeho majitelku – vás.

Lakujte a hypnotizujte své ruce

Jste barvami nedotčené? Nejsnadnějším způsobem, jak váš styl oživit, je zaměřit se na nehty. Odložte na chvíli béžové odstíny a vyzkoušejte sytě růžovou, mandarinkovou nebo na podzim švestkovou. Uvidíte, že vám nové vymalování zvedne náladu (samozřejmě tím nemyslíte samotné lakování, kdy naštve každé přečmárnutí :-) ) a vykouzlí úsměv na tváři.

Foto: archiv firem

Na foto: Orly (odstín Sugar Plump), OPI (odstín Elephantastic Pink), Essie (odstín Clambake)Foto: archiv firem

Začněte pomalu

Trendem léta byly zářivé barvy, a přestože se spousta výrazných odstínů zachovala, na podzim přijdou i ty tlumenější. A ty pro vás budou tím pravým. Pokud se váš šatník skládá z béžové a černé, těžko se hned vrhnete na jasně žlutou. Oproti tomu byste se nemusely bát smaragdového odstínu nebo barvy hořčice, která je jedním z hitů letošního podzimu.

Foto: archiv firem

Na foto: rozpínací svetřík (H&M, 350 Kč), s krátkým rukávem (Zara, 999 Kč), triko v barvě hořčice (H&M, 450 Kč)Foto: archiv firem

Zaměřte se na doplňky

Nic neoživí jednoduchý model tak, jako výrazné doplňky. Pořiďte si nepřehlédnutelné náušnice, barevný náhrdelník nebo pestrý šátek. Velkou službu vám mohou prokázat také pásky. Stačí si vzpomenout na letošní jarní kolekci Burberry, kdy každá modelka ke svému kabátku vyfasovala ještě barevný opasek. Ten si navíc můžete připevnit i přes rozpínací svetřík. Fantazii se meze nekladou.

Foto: archiv firem

Na foto: Burberry Prorsum (ss 2011), Banana Republic (fw 2011/12), pásek (Topshop, 500 Kč)Foto: archiv firem

Objevte „svoji“ barvu

Pakliže máte pocit, že vám barvy nesluší, je pravděpodobné, že jste jen nenarazily na tu pravou. Zapomeňte na svazující škatulkování v podobě barevné typologie, a zkuste v obchodech barvy, které jste na sobě nikdy neměly. Třeba budete příjemně překvapené tím, jak vám budou slušet.

Naučte se vrstvit

Lekce barev pro začátečníky? Začněte barevnými triky nebo tílky, které zkombinujete s neutrálními kousky z vašeho šatníku. Syté barvy si budou s vaším šedým svetříkem skvěle rozumět.

Foto: archiv firem

Na foto: klasická tílka (H&M, 99 Kč), asymetrický top (Topshop, 780 Kč)Foto: archiv firem

Umisťujte barvy chytře

Pokud barvám přijdete na chuť a pustíte se do odvážnějších kombinací, nezapomínejte, že má každá mince dvě strany. Ano, je skvělé, že barvy přitahují pozornost, ale myslete na to, jestli ji na ono místo opravdu soustředit chcete. Máte problémy se silnějšími stehny? Zapomeňte na příliš barevné sukně a zaměřte se raději na horní polovinu těla.

Noste barvu v ruce…

Zářivé kabelky bodovaly už na jaře a klid od nich není ani na podzim. Nechte se inspirovat přehlídkou Marca Jacobse, který dal modelce v černém do ruky barevnou kabelku. Že k ní nemáte boty? Na ladění kabelka/boty už se nehraje. Pokud je většina vašeho šatníku v neutrálních tónech, půjde vám i ta pestrobarevná.

Foto: archiv firem

Na foto: Marc by Marc Jacobs (fw 2011/12), kabelka (Zara, 2799 Kč), Burberry Prorsum (ss 2011)Foto: archiv firem

… nebo na nohou

Viděly jste náš článek Zaostřeno na boty. Tyhle nikdo nepřehlédne!? Pak určitě víte, jak výstavní párek bot dokáže oživit i ten nejjednodušší model. Nezůstávejte jen u černé nebo hnědé, a pořiďte si pěkně vybarvenou obuv.

Foto: archiv firem

Na foto: zelené (Topshop, 785 Kč), hořčicové (Topshop, 810 Kč), fuchsiové (Zara, 999 Kč)Foto: archiv firem

Tak co říkáte, pomůžete trochu rozzářit české ulice?

Reklama

Související témata:

Načítám