Hlavní obsah

Jak na krásné nohy do oblíbených lodiček

Reklama

Sedavé zaměstnání, nebo naopak dlouhé stání, nadváha, to všechno může vaše nohy poznamenat metličkovými žilkami nebo křečovými žilami. Co proti nim dělat? Máme pro vás několik tipů, které hravě zvládnete.

Článek

Pohyb a zase pohyb. Vyberte si takový, který vás bude bavit! Výběrem vhodné aktivity se navíc vyhnete nadváze. Ta rozhodně křečovým žilám neprospívá, a navíc napomáhá k pocitu „těžkých nohou“. Vyzkoušet můžete například šlapání vody ve vaně. Stačí sednout na její okraj a zvedat kolena. Jedná se o příjemnou aktivitu, která má blahodárný vliv na prokrvení lymfatického systému. Stačí pouhé tři minuty denně.

Rutin je trefou do černého

Z pohledu alternativní medicíny jsou křečové žíly jasným důsledkem nerovnováhy ve slezině a v játrech. Jejich oslabení je zapříčiněno přemírou psychické zátěže a nevhodné stravy, které vévodí přepálený tuk a nadbytek masa, bílé mouky nebo cukru. Důsledkem toho jsou poté cévní stěny křehké a slabé. Vznikají modřiny a samozřejmě také křečové žíly. Významným zdrojem pro podporu žilního systému je rutin. Nachází se v pohance nebo v černém rybízu.

Vyzkoušejte babičkami prověřený pohankový čaj, který je ideální pro ranní prokrvení lymfatického systému.

Ingredience:

  • 1 velká lžíce nasekané pohanky (běžně k dostání v prodejnách zdravé výživy)
  • 3 dcl vroucí vody

Postup: Nalámanou pohanku zalejte vroucí vodou a nechte ji 20 minut louhovat. Posléze výluh sceďte a vypijte. Doporučená doba užívání je minimálně šest měsíců.

Zbavte se otoků i pocitů těžkých nohou a užívejte si své oblíbené lodičky!

Nohy vzhůru

Je dobré mít končetiny výše než tělo. Jestliže jsou vaše nohy po dlouhém dni navíc citlivé, dopřejte si relaxaci. Otestujte například obklad ze syrových strouhaných brambor. Ten křečové žíly příjemně ochladí a zklidní. Brambory navíc obsahují škrob, jenž má stahující účinky.

Kdo maže, ten vyhrává!

Pociťujete napětí v nohou, nebo se dokonce projevily první křečové žíly či metličkové žilky? Sáhněte po osvědčeném přípravku z lékárny – Priessnitz Mazání na žíly a cévy De Luxe. Jedná se o gel s unikátním inovovaným složením, díky němuž pronikají účinné složky snáz ke kapilárním cévám a žilám a příznivě tam působí na jejich pružnost, pevnost a průchodnost. Ve složení tohoto přípravku figuruje například escin získaný z plodů jírovce maďalu a flavonoidy z červených listů vinné révy.

K dostání ve vašich lékárnách.

Priessnitz Mazání na žíly a cévy De Luxe

Udělejte první krok pro krásu svých nohou!

Reklama

Související témata:

Načítám