Hlavní obsah

Jak na tradiční vánoční výzdobu?

Reklama

Vánoční čas se blíží a tradicí většiny domácností je příprava adventní výzdoby.

Článek

Dominantním a nejčastěji používaným dekorativním prvkem je vánoční věnec, který navozuje příjemnou atmosféru. Může být honosnou ozdobou stolu, dveří nebo ho můžete zavěsit na stěnu. Tradiční barevnost je v tónech červené, zlaté a zelené s různými přírodními motivy, jako jsou bobule, šišky, vánoční kdoule, hrušky nebo jablka doplněné zlatou nebo bílou přízdobou. Ve vánoční čas vzpomínáme i na ty, kteří s námi již nejsou, a proto jsou vánoční věnce vhodné také jako dekorace pietního místa. Originálním doplňkem může být i bohatě zdobený závěsný oblouk na okna nebo dveře.

Pokud dáváte přednost menším dekoracím, mohly by vás oslovit stojící nebo závěsné přízdoby, které můžete pověsit na záclony, na okna, dveře nebo stěny, případně postavit na stůl nebo skříňku. Tyto věnce a přízdoby poté dokonale ladí s vánoční výzdobou v červeno-zlatých tónech, která se stala nestárnoucí klasikou.

Pro milovníky netradičních a moderních vánočních dekorací je určena nabídka ve stříbrno-fialových tónech, která působí vkusně a nevtíravě. Pokud v této barevné kombinaci vyzdobíte i vánoční stromeček, bude výsledný dojem interiérové výzdoby opravdu dokonale sladěný.

Přejeme vám krásné Vánoce a zveme vás do naší vánoční procházky, kde jistě naleznete další inspiraci k doladění vánoční výzdoby.

Více tipů, jak sladit interiér a připravit ho na oslavu Vánoc, na www.dedra.cz

Reklama

Související témata:

Načítám