Hlavní obsah

Jak najít ideálního muže

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Je snad on ten pravý?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Říká se, že ideální muž je něco jako yetti - všichni o něm mluví, ale nikdo ho neviděl. A jestli existuje, jak ho najít?

Článek

Na zámku zavládl chaos. Znenadání se objevil hrozný drak a unesl princeznu. Chuděra. Vy, coby ta nešťastnice, zatím pláčete ve dračí sluji a doufáte ve vysvobození krásným princem na bílém koni. Objeví se ideální muž ve správný čas na správném místě?

Přijel. Zabil draka, něžně vás vysadil na hřbet svého Šemíka a kalupem dovezl do náruče královského otce. A byla svatba. Několik dní (tenkrát na to asi měli finance). Veselí se celý kraj, o květiny našinec zakopává už na hranicích a vy nevídaně záříte. Aby ne. Mladý, krásný, galantní a silný princ je terno. Žili šťastně až do smrti. Amen. Taky jste se jako malá dívala na romantické pohádky, že? Jenže tam už neříkali, že v posteli je princ nekňuba, osahává dvorní dámy, říhá po jídle a neumí zacházet s tak křehkou duší, jako je ta vaše. A nejvíce času tráví na lovu. Kdo má tu nudu vydržet?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ideální muž vám snese i modré z nebe.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Princ versus manžel

Všechny ženy tohle snění provází snad celý život. Kolem devátého roku sice trochu vystřízlivíme, když nás Pepík o přestávce zatahá za culíky a romanticky pronese: „Seš blbá," ale stále tajně doufáme ve svoji pohádku. V pubertě se zase přes štiplavý kouř marihuany nemůžeme k princi ani dostat a po dvacítce konečně sundáváme růžové brýle a krutě se smiřujeme s realitou. Princové NEJSOU! Přicházíme o iluze.

Takže - existuje ideální muž? Ten člověk, kterého jsem si vzala a o kterém jsem si to chtěla myslet, se mi minulý týden pozvracel na nový koberec, když přišel z hospody. Ten to tedy není. Nebo že by tohle princové dělali? Proč režisér nenatočil scénu s názvem: Následník trůnu opilý pod obraz? Romantické to sice není, ale hned by děvčátka od raného věku věděla, že ten naškrobený a usměvavý ideál má i své mouchy. Za všechno můžou pohádky!

Rudé růže na pracovním stole mi ale dávají naději! Na lístečku vzkaz: Líbá ctitel. Za pár dní vychází najevo, že pleš, pokročilý věk a třetí rozvodové řízení moc jistoty nedává. Takže ten to taky není. Neradi to říkáme, ale zabiják draků z toho všeho vychází zatím nejlíp.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Co všechno by pro vás ideální muž udělal?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Chci nejlepší vztah

Nicméně manžel i ctitel mají určitě své kvality. Proč by byl jinak ten druhý jmenovaný třikrát ženatý, že? Na pletení své nevěsty asi nedostal. Nechodí do hospody a neničí koberce, tak je to! Už aby měl manžel pleš, třeba se zklidní...

Musíme si konečně přiznat, že život pohádka není. Jsme rozmrzelé, když se sny hroutí, a muži se nechovají podle našich představ a scénáře. Ten scénář jsme si ale napsaly samy, i když ho po nás nikdo nechtěl. Co si pak muži mají myslet? Doteď byl králem, ale dnes dostal vynadáno za odhozené ponožky? Včas si připusťte, že za kameru opravdu není vidět. A není všechno zlato, co se třpytí .

Vyzdvihněte to, proč jste se zrovna do něj zamilovala. Zapomeňte na ponožky pod gaučem, vždyť je to pořád ten váš princ. To jen vy momentálně vidíte vlastnosti, které jste přes prvotní zamilovanost přehlížela. Naučit se ubírat z osobně vytvořených nároků na druhého není tak těžké, zkuste to. Kdyby vám to přeci jen nešlo, uchylte romantickou stránku své (ženské) povahy tam, kde si odskočí od nepříznivé reality, a to do pohádky. Ať se milovaný dívá s vámi. On si osvětlí galantnost zámeckého chování a vy oceníte jeho šikovné ruce při opravě auta. To by princ nezvládl ani omylem!

Vy máte doma ideálního muže? Jaký je?

Reklama

Načítám