Hlavní obsah

Dětské botičky: Testovali jsme kvalitu! 2

Foto: bestbabyadvice.wordpress.com

Na botičkách pro dítě nešetřeteFoto: bestbabyadvice.wordpress.com

Reklama

2. díl - Včera jste se mohly z našeho seriálu dozvědět, jak dopadl náš hon na dětskou obuv, které obchody nás zklamaly a které naopak ne. Dnes vám poradíme, jak laicky poznat kvalitní dětské botičky.

Článek

S Ing. Miroslavou Dostálovou a PhDr. Vlastou Mayerovou, odbornicemi v oboru, jsme zavítali do prodejny bot DPK ve Francouzské ulici v Praze. Příjemná obsluha se nás chopila už u dveří, toho jsme se např. v A3 sportu, kde jsme nakoupili nevyhovující boty, nedočkali.

Jak vyzrát na číslování

I já jsem se tolikrát setkala s tím, že dvacetosmičky byly vlastně dvacetsedmičky apod. Je to jako s oblečením. Kdo se v tom má vyznat? Prodavačky vytáhly speciální plato s vytlačenými dětskými nožičkami. Ne podle stávajících bot, ale podle téhle pomůcky vždycky vyberou ty správné. I odbornice byly maximálně s obsluhou spokojené a hodnotily nabízené dětské boty jako nejlepší, co dosud mohly vidět. Měly dokonce i český certifikát - žirafu!

Foto: Jaromír Sedlák

Výběr je velký, jen vybrat dobřeFoto: Jaromír Sedlák

Až budete v obchodě zkoušet, které botky děcku padnou, myslete hlavně na jeho pohodlí. Zapomeňte na předčasné nákupy, dětská obuv se kupuje v danou chvíli, kdy ji má dítě nosit, i když jsou aktuální akce velmi lákavé. Když dítěti náhle rychle povyroste noha, muselo by se jí zbytečně vzdát.

A jaké máte vy, milé maminky, zkušenosti s nákupem dětských botiček? Napište nám a podělte se o zkušenosti na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám