Hlavní obsah

Jak oblékat podzimní miminko? Tipy z Věciček pomohou

Foto: Věcičky pro malé lidičky, s.r.o.

Foto: Věcičky pro malé lidičky, s.r.o.

Maminky občas potrápí otázka, jak podzimní miminko obléknout, aby mu v nevlídném počasí bylo teplo a pohodlně, ale přitom nebylo přehřáté a zpocené, a jak pro něj vymyslet výbavičku, ve které nebude nic chybět, ani moc přebývat. Pojďte se s námi podívat, jak na to.

Článek

Podzimní počasí je nevyzpytatelné a výbavička pro miminko musí být sestavena tak, aby zvládla každý rozmar počasí. Kromě toho by obléknutí miminka mělo být rychlé a snadné, aby se z vypravování na procházku nestala delší záležitost než samotná procházka. A že má být oblečení slušivé, to je úplně jasné, protože pak jsou hned maminky o kousek spokojenější.

Základ všeho

...nebo alespoň výbavičky vašeho miminka je pohodlná první vrstva na tělíčku.

Naše zkušenosti velí pořídit dostatek bavlněných bodýček s dlouhým rukávem a dupaček do pasu a nezapomenout na ponožtičky. Propracované střihy zajistí, že bodýčka hezky přiléhají na tělíčko, vysoký pas u dupaček ochrání zádíčka a ponožtičky poskytnou dodatečné teplo malým nožičkám. Miminko může být takto oblečeno na doma a na ven pak stačí doplnit vrchní vrstvy podle počasí.

Foto: Věcičky pro malé lidičky, s.r.o.

Základní vrstvy snadno doplníte oblečením na venFoto: Věcičky pro malé lidičky, s.r.o.

Co pořídit do podzimní výbavy na ven

Možná se to na první pohled nezdá, ale naštěstí stačí pořídit několik variabilních kousků a vhodně je kombinovat:

dva teplejší kabátky: takové, které se budou vzájemně doplňovat. Jeden propínací s kapuckou, druhý zavinovací bez kapucky. V mírnějším podzimu obléknete zavinovací kabátek bez kapucky, bude-li chladněji, zvolíte propínací s kapuckou, a až se podzim přiblíží zimě, vytvoříte z kabátku opravdu teplou variantu 2 v 1.

hřejivé dupačky do pasu: pokud nosíte miminko v šátku, budete je potřebovat téměř celý podzim. Miminka v kočárku, která jsou přikrytá dekou, nemusí mít teplé dupačky hned, ale v okamžiku, kdy sluníčko ztratí sílu a teploty klesají, už se jim budou hodit také.

teplejší overálek: spojuje výhody kabátku a dupaček, zajistí rovnoměrné teplo všude po tělíčku a zima nemá šanci proklouznout. Pro miminka nošená v šátku naprosto nepostradatelný kousek, ale i ve výbavičce kočárkových miminek má své místo jako alternativa ke kabátku + dupačkám.

hřejivé doplňky: dvě až tři čepičky, bačkorky, rukavičky a šátečky na krk.

• a samozřejmě deka nebo zavinovačka do kočárku.

Foto: Věcičky pro malé lidičky, s.r.o.

Kompletní výbava pro miminko na první procházku s kočárkemFoto: Věcičky pro malé lidičky, s.r.o.

Jaké volit materiály

Na podzim najdou své uplatnění více než kdy jindy přechodové materiály. Správnou volbou je fleece nebo warmkeeper, svetrovina a tecnostretch. Všechny materiály jsou hřejivé, prodyšné a poddajné. Co do komfortu vede tecnostretch, který má jako funkční materiál navíc skvělé termoizolační vlastnosti, zajišťuje odvod vlhkosti od těla a díky elastickým vláknům je maximálně přizpůsobivý.

Ve výbavičce doporučujeme materiály nakombinovat. Docílíte tak toho, že „outfit of the day“ budete moci skutečně ideálně přizpůsobit počasí a náladě.

Foto: Věcičky pro malé lidičky, s.r.o.

Vhodně nakombinované materiály zajistí miminku teplo a pohodlí po celý podzimFoto: Věcičky pro malé lidičky, s.r.o.

Reklama

Načítám