Hlavní obsah

Jak poznat psí duši

Foto: Nakladatelství XYZ

Kniha vám řekne mnohé o vašem miláčkoviFoto: Nakladatelství XYZ

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý pes byl na počátku nevinným štěnětem, kterému se jeho osud nějakým způsobem zamotal... Ale vždy vinou člověka, říká Rudolf Desenský, psí psycholog.

Článek

Jaký je pán, takový je i jeho pes... Máte rádi psy? Chcete jim lépe rozumět? Pak je tady pro vás jedinečná kniha Rudolfa Desenského a Jitky Škápíkové Jak poznat psí duši.

Aby lidského pochybení ve spolužití s našimi psy bylo co nejméně, odborník v oblasti psychologie psů, behaviorismu a poruch chování se specializací na výuku lidí v převýchově psů připravil knihu doplněnou množstvím dokumentárních fotografií.

Nezabývá se jen psí psychikou, deprivačním syndromem, strachem, agresivitou, uvádí také poznatky o hierarchii smečky, věnuje se i způsobům výchovy psa a mnoha dalším otázkám. Jeho sdělení jsou podložena vlastní více než dvacetiletou praxí a životem se psy.

V knize najdete...

  • Jak lépe porozumět svému psovi
  • Jaký pes se k vaší povaze nejlépe hodí
  • Jak mít radostného, dobře ovladatelného psa, který vám nedělá starosti
  • Jak zbavit svého pejska strachu z bouřky a lidí
  • Jak na to, aby pro vás dělal pes to, co od něho chcete
  • Jak vnímat to, o čem váš pes přemýšlí, proč co dělá a co vám říká
  • Jak se starat o nejrůznější plemena
  • Jak zvládnout agresivitu nebo jiné nežádoucí sklony

Často se trápím, když se dozvím z médií, že byl někde utracen pes za to, že někoho pokousal. Vždycky říkám: Ten pes za to přece nemůže! On se nenarodil proto, aby někoho kousal. Může za to člověk, který ho špatně vychoval.

A proto jsem se rozhodl, že se nebudu stranit lidí, že jim chci předat poselství...

Když pes někomu ublíží, nemusí se nechat hned utratit. Je lepší, když majitel vytočí moje telefonní číslo. Na psa se podívám, s majitelem si promluvím. Neberu ale k sobě psy na převychování jako zboží do opravy. Pokud totiž nenaučím majitele, jak má se svým psem zacházet, zhruba za měsíc se jeho miláček ocitne ve starých kolejích.

Všichni psi, kteří mají být utraceni, jsou jen chybně vychováni člověkem a většina z nich se strašně bojí - jak by vám bylo při rozsudku smrti?

V kynologii je největší problém člověk, ne pes, vzkazuje Rudolf Desenský.

Rudolf Desenský

*28. 8. 1969

Praktik v oboru psychologie psů, behaviorismu a poruch chování se specializací na výuku lidí v převýchově psů. Žije v ústraní se smečkou psů, nemá důvěru k lidem, co přehnaně rozmazlují své čtyřnohé miláčky. Vzdal se většiny výhod civilizovaného světa.

Foto: Nakladatelství XYZ

Přebal knihy Jak poznat psí dušiFoto: Nakladatelství XYZ

Rudolf Desenský a Jitka Škápíková: Jak poznat psí duši

Nakladatelství XYZ, váz., 295 str., 269 Kč

Reklama

Načítám