Hlavní obsah

Tipy, jak rafinovaně tajit věk

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Blonďatá barva vás omladíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Posedlost kultem mladého a krásného těla nás nutí, abychom svůj věk, když už nám není krásných dvacet, tajili. Na co si dát pozor, aby byl náš věk  neidentifikovatelný? Zaměřte se především na ruce, krk, dekolt, okolí očí a samozřejmě barvu vlasů. Prozradíme pár triků, jak biologický věk obelhat.

Článek

Když porovnáte tabla maturantů z 60. let s tably letošních maturantů, nevypadají jako vrstevníci, naopak můžete si myslet, že se díváte na rodiče a děti. Tak moc společnost omladila a stala se uvolněnější. Vliv na to má styl oblečení, účesu a především snadnější způsob života.

Odhalte neodolatelný dekolt

Dekolt bude pevný a hladký, když se mu budete věnovat ráno i večer. Nezanedbatelný je i způsob nanášení krému nebo séra, nejlépe vklepávat a roztírat od prsní kosti do stran, tím vyvíjíte pohyb proti vráskám. Jednou měsíčně si dekolt zaslouží i odbornou kosmetickou masáž. Vhodné jsou i masky na dekolt, ale nahradit je můžete i domácími přípravky, např. syrovátkovým jogurtem. A chcete-li mít dekolt dlouho bez poskvrnky, nevystavujte ho přímému slunci bez náležité ochranné péče.

Vyhlaďte okolí očí

Důležitá je prevence a stálá důsledná péče. O oční okolí se starejte již od 25. roku. Zase jen na vás záleží, jaký gel či krém vám bude nejvíc vyhovovat. Nemusíte lovit mezi těmi nejdražšími přípravky, ale zároveň se vyhněte té nejnižší cenové kategorii. U očí je problém i s váčky či nateklýma očima po ránu. Zkuste spát na zádech a mít hodně pod hlavou. Určitě se této ranní indispozice aspoň částečně zbavíte. Navíc spaní na zádech prospívá i vaší pleti, redukujete tak vrásky. Dá se to naučit, stačí vybrat správné polštáře.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vrásky kolem očí se tvoří od 25. rokuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ruce neschováte

Snažte se snížit styk rukou se saponátovými připravky - mějte pro tyto případy připravené gumové rukavice, vrátí se vám to v kráse vašich rukou. O péči rukou jsme již psali v článku Tipy a triky pro sexy ruce - inspirujte se zd e. Nyní se vraťme k jejich vzhledu. Pigmentové skvrny jsou také známkou stáří. Zkuste obyčejnou citronovou šťávu, stačí vymačkat do mističky a vatovou tyčinkou nanést na tmavší místo a nechat 5 minut působit. Následně umýt teplou vodou a nanést běžný denní krém na ruce. Je to opravdu účinné!

Zvolte mladší barvu vlasů

I šediny vypovídají o zralém věku. Jaká barva je právě ta nejoptimálnější se dá těžko říct, je to velmi individuální - záleží na barvě očí, pleti, fyziognomii obličeje, stylu oblečení. Obecně se ale dá říct, že tmavé barvy zvýrazní vrásky víc než světlé odstíny. Ale i tady výjimka potvrzuje pravidlo. Velmi dobrou pomůckou je vyzkoušet v obchodě s parukami tmavý i světlý odstín vlasů rychle za sebou. Po bezprostředním nasazení paruky se budete cítit nepřirozeně, to vám pomůže vidět se zvenčí (jako byste se dívali na cizí osobu) a zjistíte, která barva vám víc lichotí. Ale stejně dobře vám poradí i kadeřník, kterému nejde jen o prosazování módních trendů, ale krásu a jedinečnost zákaznice. A u délky vlasů se řiďte tvarem obličeje a kvalitou vlasů, rozhodně nevěřte informaci, že čím starší, tím kratší vlasy. Jako u všeho i tady záleží především na osobnosti.

Milé dámy, stačí jen trošku důslednosti a krásných dvacet vám bude nekonečně dlouho!

Reklama

Související témata:

Načítám