Hlavní obsah

Jak se ho zbavit

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mnozí muži působí ve vztahu jako pijaviceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už s ním nechci být, ale on zrovna není z těch, kteří by to pochopili... Jak se ho zbavit dřív, než mě připraví o nervy?

Článek

Ať už ho nemilujete z jakéhokoliv důvodu a chcete ho opustit, je to vaše právo a rozhodnutí, které by měl dotyčný respektovat. Ano, „měl". Jenže ono to někdy tak docela nevyjde. Znáte to. Jsou muži, kteří nechápou význam slov: „Už s tebou nechci být, nemiluji tě." Kde je ta hranice, kdy se z poměrně milého chlapa stane pijavice, která se přisaje tak pevně, až slyšíte praskat vlastní kosti?

Různé typy osobnosti, každá jiná, ale přeci mají jedno společné: Když se „ho" chcete zbavit, jde to stěží. Bohužel, obecná strategie, která by vám v „předrozchodovém řízení" zajistila hladký průběh, a usnadnila tak oprostit se od partnera či dotěrného ctitele snadno a bez útrap, neexistuje. Pár prověřených tipů ale stojí za vyzkoušení!

Nejrychlejší způsob: Únik bez vysvětlení

Sbalit si věci, když není doma (pokud máte společné bydlení), nebo vyměnit zámky, jestliže má klíče od vašeho bytu a... zmizet ke kamarádce ze střední školy, o níž slyšel méně než třikrát. Důležitý je však moment překvapení.

Spolehlivý způsob: Lhát o sobě

Ženy jsou potvory, jak o nás s úspěchem mluví muži v hospodě (a taky si to vždycky takhle mysleli). Proč na to nenavázat? „Miláčku, už ti nedokážu lhát. Minulý týden jsem několikrát použila tvoji kreditku a flirtovala se sousedem odnaproti. Takhle už to nejde, musím si uvědomit, co vlastně chci, a potřebuji o tom přemýšlet - sama."

Jednání v rukavičkách: Sebekritika

„Karle, myslela jsem, že se polepším, ale bohužel to nejde. Se mnou se nebudeš mít dobře ani ty, ani nikdo jiný. Nehodím se pro partnerství, a i když se opravdu snažím, stejně všechno jen ničím." V tomto případě se hodí důkazy a předložení o pravdivosti vašich slov. Váš kamarád může zastoupit roli dávného milence, jež vám přijde na práh bytu vynadat, jak hrubá a vůbec špatná jste (nechte ho dramaticky použít i slovo „špína"). Celá taktika je o systematičnosti a trpělivosti a vyžaduje delší čas na přípravu.

Tvrdá hra: Odrazujte ho

Každému něco na tom druhém vadí. Jak skvělé! Vše, co vám kdy vyčítal, začněte s úsměvem a přirozeností provozovat. Kočka na stole, když obědváte? Nevyčištěné zuby při líbání? Použité tampony a vložky pohozené u toalety? (Drastické, my víme, ale když se kácí les, létají třísky.) Výborný tah - exekutoři (dobře, tak bratranec z druhého kolena a jeho kamarád), kteří na vás zazvoní v sobotu před obědem, že si jdou pro stereo (samozřejmě jeho) a za týden, paninko, nás čekejte zase!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Někdy je třeba věci řešit razantněFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Utajené jistoty

Nikdy nevíte, co se přihodí. Tajný šuplík každé ženy by měl obsahovat: Náhradní sim kartu (zbrusu nové telefonní číslo) a finanční jistotu. Peníze jsou velmi důležité, neb bez nich nikdy není start jednoduchý. Každá volná koruna dobrá - spořte a nikomu to neříkejte. Ani po dvacetiletém manželství totiž nemůžete s jistotou říct, že partnera znáte! Čím větší očekávání, tím větší zklamání...

Nejhorší partner: Závislák

Klíště, které drží a nepouští. Vydírá, že ho máte na svědomí, a jestli mu dáte vale - sáhl by si na život. Deprese z něho sálá na kilometry daleko, odmítá činit jakákoliv rozhodnutí, je pasivní. Může mít dva metry a před okolím házet ramena, ale jakmile mu řeknete „odejdi", promění se v ubrečenou hromádku neštěstí se sklony k psychickému i fyzickému teroru. Buď ho musíte přijmout jako vaše první (další) dítě, nebo krajní možnost: Udělte si povolení zabíjet - aspoň mu ušetříte práci. Při rychlosti vyšetřování a soudnictví si ještě stačíte nalakovat nehty a odskočit ke kadeřníkovi, než zmizíte do jiného státu. A když vám na to přijdou, vlastně i vězení znamená jistotu, že ho minimálně tři roky neuvidíte...

Načítám