Hlavní obsah

Jak se studuje profesionální vizážistika v Čechách?

Reklama

Nejste modelka ani herečka, a přesto chcete být vidět na přehlídkovém mole, u filmu i v reklamách? Je pro vás dokonalý make-up vaší vizitkou? Najděte se ve své nové roli a staňte se profesionální vizážistkou!

Článek

Nemáte ráda stereotyp běžné pracovní doby, jste radši v pohybu a baví vás práce mezi lidmi? Pokud tyto tři základní otázky máte zodpovězeny kladně, máme pro vás řešení.

Začít můžete už dnes! V Make-Up Institute Prague najdete svoji vlastní kreativní cestu do světa make-up artistů, kteří ve své branži udávají módní tón. Nabídka kurzů je velmi pestrá, takže v případě, že zde absolvujete například rekvalifikační kurz, získáte zcela zdarma možnost výběru jednoho z pokročilých kurzů, kde můžete naplno rozvinout svůj talent.

Práce z Iconic make-up kurzu

Více nám k tomu jistě poví ředitelka Make-Up Institute Prague, Markéta Davidovich:

Markéto, na co se mají podle vás budoucí studenti-vizážisté při výběru zaměřit?

„Skutečně nejdůležitějším rozhodovacím prvkem by měli být vyučující kurzů, kteří reprezentují svoji branži, a považuji je za nosné piliře celé výuky. Pokud chcete být nejlepší ve svém oboru, tak potřebujete, aby vás vedl ten nejlepší mistr, tedy opravdu zkušený profesionální make-up artist.

Dalším orientačním bodem je úroveň fotografií, které si pořídíte v rámci studia. Jako vizážista získáváte pracovní zakázky právě díky svému portfoliu, proto jsou u nás kromě předních vizážistů zastoupeni i významní fotografové, díky kterým jsou výsledné práce našich absolventů vhodné pro získávání budoucích pracovních nabídek. Vizážistika není jen líčení. Je to kombinace technik, ale i obchodního talentu, a to vše našim absolventům nabízíme díky agentuře pro vizážisty, která je schopná zajistit našim absolventům práci."

Extravagantní líčení

Nabízíte nyní skvělou akci pro začátečníky. K rekvalifikačnímu make-up kurzu si mohou zvolit jeden z pokročilých make-up kurzů zdarma. Který z nich byste novým zájemcům doporučila?

„Nabízíme širokou škálu pokročilých kurzů. Ráda bych vám nějaký doporučila, ale každý z nich je velmi specifický a zaměřený na nějakou oblast. Takže velmi záleží na tom, kam budoucí vizážista opravdu cílí, zda se chce starat pouze o osobní klientelu, nebo ho láká spíš fashion branže či filmová a reklamní make-up scéna. Má-li náš student s budoucím výběrem svého zaměření problém, může se rozhodnout v průběhu rekvalifikačního kurzu nebo po konzultaci s našimi lektory, kteří jsou v této otázce vždy nápomocní."

A je v nabídce absolvovaných kurzů nějaký s lepším uplatněním než jiný?

„Ano, vím kam míříte, když se zamyslím, vidím jako dobrou investici Svatební speciál. Kromě toho, že svatební byznys již celkem slušně funguje i u nás v Česku, je tady ještě něco, co by mohlo potenciálního studenta zajímat.

Posledních několik let si zde organizují svatby také cizinci, což z velké části zahrnuje práci s barevnou pletí. Vhodné postupy a výběr ideálního produktu pro takovéto líčení vás naučí pouze odborník. Lektorem tohoto kurzu je guru svatebního líčení v ČR Simona Bártová. Pro ty, kteří zvažují práci s fotografy, je nezbytnou znalostí umění technik Foto make-upu. Lektorkou tohoto kurzu je Claudie Marčeková. Velkým plusem je také seznámení se s profesionálním fotografem Lukášem Dvořákem. V kurzu vás učíme očekávanou roli vizážisty tak, abyste jako absolvent věděl, jak se chovat jako profesionál v ateliéru a ve vztahu k fotografovi."

Ukázka z Extreme make-up kurzu

Ještě pár otázek pro úspěšnou absolventku Make-Up Institute Prague, Soňu Šajdákovou...

Soňo, na jaře jste absolvovala kurz Master A–Z, proč jste se rozhodla právě pro Make Up Institute?

„Výběr jsem zvažovala skutečně velmi dlouho, každý přece chceme pro sebe to nejlepší. Navštívila jsem školu osobně a jediná návštěva v MUI mě definitivně přesvědčila, že absolvování kurzů zde bude ten správný krok. Hlavně kvůli agentuře, která absolventům zařizuje pracovní zakázky. Kurz jsem absolvovala před několika měsíci a díky agentuře získávám pravidelné zakázky. Díky tomu se neustále zdokonaluji, získávám kontakty a rozšiřuji si portfolio."

Extreme make-up v podání absolventky Lenky Noskové

Je skvělé, že v součastnosti pracujete jako make-up artist... Co vám školení v MUI dalo a kam chcete osobně směřovat?

„Ráda se věnuji práci pro přehlídky či fotoshooting, mám ráda líčení svateb. Do budoucna nevylučuji ani možnost proniknout k filmu, vlastně mě to docela láká. A co mi přineslo studium v MUI? Především je to množství zkušeností, kontaktů a dokonce i pracovní příležitosti. Agentura umí navíc svým absolventům zprostředkovat práci, což osobně vnímám jako nenahraditelné. Samozřejmě nutné je vlastní přičinění, to bezpochyby, nicméně tuto přidanou hodnotu tu žádná jiná škola nenabízí. Navíc teď spolupracuji se zvučnými jmény. Podtrženo sečteno – vše zde funguje na velmi vysoké úrovni."

Práce absolventky Master Pro A–Z, Zuzany Kvapilové

Make-Up Institute Prague sídlí na pražských Vinohradech a je denně otevřen od 9 do 17 hod. Stavte se na kávu a probrat Vaši možnou kariéru profesionální vizážistky. Více na www.makeupinstitute.cz.

Reklama

Načítám