Hlavní obsah

Jak se vyznat v prostěradlech

Reklama

Přemýšlíte o tom, jak si vybrat vhodné prostěradlo? Nevyznáte se v tolika možných variantách, které jsou dnes k dispozici na českém trhu? Přinášíme vám několik rad, jak si vybrat to pravé.

Článek

Správný výběr prostěradla je důležitý stejně jako příjemné povlečení nebo kvalitní matrace. Všechno spolu souvisí a dopomůže k opravdu kvalitnímu spánku. Dnešní trh nabízí spoustu možností, a někdy dá opravdu zabrat se v něm co nejlépe zorientovat. Nezaměřujte se pouze na barvu a materiál, i rozměry postele hrají svou roli, aby prostěradlo správně sedělo. Nenechte vyhrát pouze cenu na úkor kvality. Vybírejte pečlivě, a především podle osobních preferencí a požadavků. Soustřeďte se také na gramáž, která má vliv na celkovou životnost ložního prádla.

Klasika v podobě froté

Tento typ textilie je oblíbený a objevuje se ve všech domácnostech, ať už v podobě ložního prádla, ručníků nebo i prostěradel. Jedná se o smyčkovou tkaninu – což je osmdesátiprocentní bavlna a dvacetiprocentní polyester. Froté prostěradlapříjemně zahřejí a hodí se především pro zimní měsíce. Zároveň nabízí vysokou savost a dobře odvádí vlhko. Kromě toho jistě oceníte, že se nemusí žehlit.

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – tyrkysová 90 x 200 cm

Jersey s hladkým povrchem

Jersey prostěradla jsou typická svým hladkým a jemným povrchem. Jsou vyráběna ze stoprocentní bavlny, a proto je textilie vysoce prodyšná a opravdu dobře absorbuje vlhkost. Prádlo je elastické a málo se mačká. Je přirozeně měkké a dokáže regulovat teplotu, a proto je vhodné po celý rok. Jedná se o funkční prádlo, která se stále více dostává do obliby pro výrazně hebký povrch příjemný na dotek. Ani jersey se nemusí žehlit, což ho dělá ještě oblíbenějším.

Bavlněné prostěradlo – smetanová 140 x 225 cm

Bambus nejen pro alergiky

Bambusové vlákno má na rozdíl od bavlněných prostěradel jednou velkou výhodu, a tou jsou hypoalergenní vlastnosti. Materiál je odolný proti bakteriím, plísním a roztočům. Při koupi, kdy se zaměříte na bambusová prostěradla, je důležité sledovat poměr vlákna ve tkanině, protože čím vyšší je poměr, tím je prostěradlo odolnější proti nežádoucím organismům. Bambus nabízí měkký povrch a jeho nesporným kladem je, že dokáže pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než bavlna. Proto je skvělou volbou nejen po koupeli, ale také do sauny.

Froté prostěradlo Exclusive jednolůžko – tmavě šedá 90 x 200 cm

Ať už máte klasickou postel nebo vyhotovenou přímo na míru, velikosti prostěradel se nemusíte obávat. V obchodech je opravdu z čeho vybírat, to se týká i materiálů a barev. Dnes už si vybere opravdu každý. Nechte si poradit například na e-shopu www.rodinnebaleni.cz, kde najdete veškeré potřebné informace nejen o všech prostěradlech, ale i dalších podstatných textiliích pro domácnost.

Reklama

Načítám