Hlavní obsah

Jak se zajistit na stáří a zhodnotit své úspory?

Foto: freepik

Zajistěte se na stáříFoto: freepik

Peníze na bankovním účtu z vás dnes boháče neudělají. Díky inflaci spíše naopak. Potraviny, energie, služby – ceny neustále stoupají. Spoléhat pouze na důchod se už také nedá. Proto i finanční experti radí, že pokud se chcete mít dobře, je potřeba investovat.

Článek

Možná jste nad tím i uvažovali, když z médií neustále slýcháte o bitcoinu nebo akciích, ale přišlo vám to příliš složité a riskantní. Jsou tu ale i daleko snazší způsoby, jak rozumně zhodnotit své peníze. Zároveň nabízejí lákavější výdělek než většina „nudných“ bankovních produktů. O čem je řeč?

Firemní dluhopisy zajistí stabilní výdělek s nízkým rizikem

Pomocí firemních dluhopisů můžete investovat přímo do firmy. Půjčujete jí vlastně na další rozvoj a ona vám to na oplátku splácí úroky. Je to ideální způsob pro začátečníky, nemusíte studovat složité grafy a platit finanční poradce nebo bankéře. Stačí vybrat solidní firmu, která vás osloví.

Foto: freepik

Zajistěte se na stáříFoto: freepik

Podílejte se na rozvoji materiálů budoucnosti

V Česku je investiční povědomí ještě v plenkách. Lidé obvykle volí konzervativní bankovní produkty, které stěží pokryjí inflaci, a ještě vám peníze „uzamknou“ na dlouhé roky, nebo se drží starého dobrého zlata, které v tomto ohledu není o moc lepší.

Poslední roky přitom ukázaly, že nejrychlejší růst zažívá odvětví technologického rozvoje. Zejména čím dál větší využití nanotechnologií – malinkých částic, které na mikroskopické úrovní dokážou měnit a hlavně vylepšovat vlastnosti běžných materiálů.

Najdete je od průmyslových materiálů používaných ve stavebnictví přes zdravotnické pomůcky s antibakteriálními vlastnostmi po domácí odmašťovače a čističe téměř ve všem. Jsou zkrátka velmi užitečné, univerzální, a navíc šetrné k už tak zkoušenému životnímu prostředí.

Foto: freepik

Zajistěte se na stáříFoto: freepik

Přidejte se k nanotechnologické revoluci i vy

Jednou z inovativních českých firem, která se věnuje revolučním řešením na bázi nanotechnologií a zároveň nabízí možnost investice i veřejnosti, je AG Chemi Group. Od roku 1994 se zabývá dodávkami chemických surovin po celém světě a má na svém kontě řadu nanotechnologických projektů, patentů a produktů.

V Česku nyní buduje vlastní nanotechnologické centrum a výrobní linku, kde bude probíhat další vývoj a výroba řešení na míru. Dostavbu se firma rozhodla částečně financovat za pomoci firemních dluhopisů.

Dluhopisy AG Chemi Group se pyšní zajímavým ročním úrokem 6,8 %, který navíc vyplácí měsíčně, a jejich splatnost je rozumných 32 měsíců. V kalkulačce na stránkách firmy si můžete snadno spočítat, kolik vám vaše investice celkem vydělá, a zjistíte i výši měsíční splátky, kterou obdržíte.

Informací a odpovědí na svoje otázky najdete přímo na stránkách AG Chemi Group.

Foto: freepik

Zajistěte se na stáříFoto: freepik

Reklama

Načítám