Hlavní obsah

Jak se zbavit šedin a zastavit vypadávání vlasů u mužů?

Foto: 123rf.cz

Téměř polovina lidí starších padesáti let má víc než polovinu vlasů šedivouFoto: 123rf.cz

Někoho to potká ve dvaceti, někoho třeba až ve čtyřiceti. Scénář je ale vždy stejný – nejdříve si najdete sem tam jeden šedivý vlas, kterému nevěnujete velkou pozornost. Pak ale začne šedivých vlasů přibývat, nejprve na skráních, pak na zátylku. Až se začnou objevovat na celé hlavě.

Článek

Šedivění vlasů a vousů patří mezi přirozené projevy stárnutí. Způsobují ho buňky melanocyty, které produkují barvicí pigment. Časem začnou pracovat nepravidelně, pomaleji a někdy produkci vlasového pigmentu melaninu úplně zastaví. Svou roli tady hraje i poškození působením ultrafialového záření a zvýšený oxidativní stres v koříncích vlasů, který oslabuje i folikuly vlasů a způsobuje tak nechtěné vypadávání. Muži jsou v tomto ohledu oproti jejich něžným polovičkám trochu v nevýhodě, průměrně totiž šediví o pár let dříve. Naštěstí jde šedivění zpomalit, a dokonce i zastavit!

Jak bojovat se šedivěním a ztrátou vlasů?

Foto: 123rf.cz

Šedivění vlasů může být dle posledních studií reverzibilníFoto: 123rf.cz

Existuje spousta „babských rad“ a bylinek, které proklamují účinky pro zachování přirozené barvy vlasů. Reálné výsledky ale často pokulhávají. Tím nejjednodušším a k tomu vědecky ověřeným způsobem, jak zastavit šedivění a podpořit růst vlasů a vousů, jsou speciální kosmetická séra a tonika. Nejde ovšem o výrobky z kategorie „zázraky hned, nemožné na počkání“. Séra na vlasy jsou účinná, na výsledek si ale musíte chvíli počkat. Tyto produkty obsahují aktivní látky, které posilují pigmentační proces, zvyšují melanogenezi (syntézu melaninu a jeho přenos), dokážou redukovat škodlivý oxidační stres v koříncích vlasů a vousů a celkově posilují vlasové i vousové folikuly. Obnovují přirozený růstový proces a brání vypadávání vlasů. Výsledkem jsou zdravé vlasy, vousy i pokožka pod nimi, které si maximálně udržují svou původní barvu a v případě šedin se k ní po čase pravidelného používání dokážou navrátit.

Jedním z těchto produktů je i český kosmetický přípravek KORAX.

Kosmetický přípravek KORAX – opravdu funguje?

Foto: 123rf.cz

Český kosmetický přípravek na vlasy a vousy KORAXFoto: 123rf.cz

KORAX obsahuje patentované látky s ověřenými účinky na zastavení šedivění a také obnovení přirozené barvy. Dále díky svému složení bojuje proti vypadávání vlasů a vousů a podporuje jejich růst a celkové zdraví. Aplikuje se jednou denně a první výsledky je možné vidět již po měsíci užívání, kdy pro maximální efekt se doporučuje KORAX užívat alespoň 3 měsíce. Pokud chcete podpořit zdraví svých vlasů a vousů, oddálit jejich vypadávání a bojovat proti šedinám, je KORAX nejlepší volba. Přesvědčte se o síle tohoto produktu sami.

Reklama

Načítám