Hlavní obsah

Jak se zbavit svých „ex"?!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Můžete s bývalým partnerem zůstat přátelé?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Nevíte, jak na svého expartnera nebo jak se vypořádat s bývalkami své současné lásky? Potom kniha „Vše, co jste kdy chtěli vědět o svých ex“ je právě pro vás. Dozvíte se, jak se dostat do pohody a minulost „vypustit“, protože si nic jiného nezaslouží.

Článek

Kdo je tedy ex? Definice je prostá. Je to bývalý manžel, manželka, přítel, přítelkyně, milenec, jednorázová známost... Zkrátka bývalý partner – člověk, s nímž jste byly v milostném nebo sexuálním vztahu a teď je konec, finito. Každá z nás má s „ex" nějaké zkušenosti.

V současnosti je doslova módní záležitostí udržovat se svým bývalým kontakt, tolerovat bývalé přítelkyně svého partnera a dokonce trávit čas od času společné víkendy, třeba kvůli dětem. Ale dost často se tím zcela zbytečně vystavujete velké psychické zátěži, která nic nepřináší a naopak odnímá. Proto je třeba zvážit všechna pozitiva a negativa a kniha vám je předkládá. Mnohé popsané situace vám nebudou až tak vzdálené, dozajista se v některých poznáte.

Milenec = přítel? Ne!

Kniha pochybuje o variantě, že se z bývalé lásky stane přítel. Dokonce se tam říká, že největší ze všech lží na světě je (na druhém místě za tou, která tvrdí, že „na velikosti nezáleží“) tvrzení, že bývalí partneři jsou „jenom přátelé“. Říkejte tomu, jak chcete, ale jakmile se jeden před druhým svléknete, je všechno jinak. Málokdy je přátelství bývalých milenců obousměrné, vždy jeden cítí něco víc, dělá si větší nároky, naděje. Mít korektní vztahy, jsou-li v nich děti, je trošku něco jiného, než tvrdit, že jste zůstali přátelé. Kniha pokládá řadu otázek, podle kterých poznáte, jestli vám na expartnerovi už skutečně nezáleží, nebo to jen předstíráte.

Autorky Heather Belleová a Michelle Fiordalisová čerpaly ze svých bohatých zkušeností i zkušeností přátel, známých i jejich přátel, které „přetavily“ do deseti odhalení či pravidel:

  1. Jak se od svých ex naučit příště se rozhodnout lépe.
  2. Co vám vaši ex mohou prozradit o vás.
  3. Jestli můžete s určitým ex zůstat přáteli.
  4. Jak se vzpamatovat z vyčerpávajícího rozchodu.
  5. Jestli jste na svém bývalém partnerovi závislá (a jak se z toho dostanete).
  6. Proč byste měla v seznamu svých ex udělat inventuru.
  7. Co dělat, když se svému ex nemůžete vyhnout.
  8. Jak se ke svému ex chovat.
  9. Jak se s bývalým dohodnout (na čemkoliv).
  10. Jak se nenechat bývalým vyčerpávat, ale jak ze situace naopak co nejvíc vytěžit.

Máte-li v blízkosti „ex“, rozhodně nenechávejte tuto knihu bez povšimnutí, na pultech je od března.

Reklama

Načítám