Hlavní obsah

Jak správně čistit mezizubní prostory

Foto: Philips

Ještě minutu a úsměv bude dokonalý!Foto: Philips

Nevhodné mezizubní pomůcky, nepravidelnost a strach z krvácení. Proč vám brání ve správné péči?

Článek

Bez ohledu na to, jaký kartáček používáte, by vám v koupelně neměl chybět ještě kartáček, nit nebo přístroj na čištění mezizubních prostor. Manuální kartáček vám totiž prostory mezi zuby nevyčistí prakticky vůbec, populární sonický částečně. „Účinnost dynamické vlny sonického kartáčku je přibližně 2 až 4 mm za dosah vláken, takže mezizubní prostory nevyčistí plně. Je užitečná v tom, že ze směsí zubní pasty, vody a slin vytváří okysličenou tekutinu, která se dostává i do mezizubních prostor a podél linie dásní. Díky ní se při čištění inhibují i anaerobní bakterie obsažené v zubním plaku,“ uvádí dentální hygienistka Jana Křepelková.

Foto: Philips

Philips Sonicare AirFloss Ultra je skvělou alternativou dentální nitě. Použití je jednoduché a rychléFoto: Philips

Nepravidelně a nevhodně

Podle ní je důležité vybrat vhodnou mezizubní pomůcku a hlavně ji používat každý den. „Spousta pacientů si stále odmítá připustit, že pravidelně rovná se denně, nikoliv dvakrát týdně,“ popisuje Jana Křepelková. Vhodnou velikost mezizubních kartáčků by vám měla doporučit právě dentální hygienistka a měli byste počítat s tím, že vám v prvních dnech čištění budou dásně krvácet. „Nejedná se ovšem o poranění dásní, ale o to, že jsou dásně v zánětu a krvácí na podnět. Krvácení zhruba do týdne pravidelného čištění ustoupí a zánět vymizí,“ dodává odbornice.

Foto: Philips

Máte můstek nebo korunku? S Philips Sonicare AirFloss Ultra je snadno vyčistíte. A stejně tak místa mezi rovnátkyFoto: Philips

Přístroj, který čistí za vás

Pokud vám čištění mezizubním kartáčkem nebo dentální nití z různých důvodů nevyhovuje, můžete vyzkoušet přístroj Philips Sonicare AirFloss Ultra. Mezizubní prostory vám s použitím antibakteriální vody vyčistí během jediné minuty stejně dobře jako zubní nit a ošetřená místa zbaví až 99,9 % plaku. Přístroj na mezizubní hygienu lze plnit čistou nebo ústní vodou a stisknutím tlačítka prostřikovat jednotlivé prostory mezi zuby z vnější i vnitřní strany. Můžete si vybrat z jednoho, dvou nebo tří prostřiků a zvolit manuální nebo automatický režim. Philips Sonicare AirFloss vám dobře vyčistí i můstky, korunky a okolí implantátů nebo místa mezi rovnátky. Více na www.philips.cz/sonicare.

Foto: Philips

Stačí naplnit přístroj čistou nebo ústní vodou a stisknutím tlačítka jednotlivé prostory mezi zuby prostřikovatFoto: Philips

Reklama

Načítám