Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manželku na dovolenou nebrat!

Foto: Thinkstock

Někteří muži jsou na zabitíFoto: Thinkstock

Reklama

My muži vezmeme manželky na dovolenou. A pak toho hořce litujeme. Čirou zlomyslností osudu a naprosto zákonitě se totiž stává, že když se někam vypravíme s manželkou (nebo stálou partnerkou), je tam nepřeberné množství krásných a volných žen, které na nás vrhají vyčítavé pohledy, proč jsme zadaní.

Článek

Ponechme stranou otázku, jestli by tyto náznaky zájmu byly takové tutovky, jak se teď tváří, a už vůbec se nezabývejme téměř jistou katastrofou, do které by nás po eventuálním „dobytí“ taková, řekněme účastnice zájezdu, zatáhla. Podobné úvahy nejsou v dané chvíli k ničemu. Rozvaleni na hotelové terase, uvázáni na řetězu manželčiny přítomnosti, si jen povzdechneme: „Že já vůl jsem ji s sebou tahal“.

Ovšem zkuste na tohle pravidlo zapomenout a manželku nechat doma. Se stejně zákonitou zlomyslností osudu se stane věc přesně opačná – ve vašem hotelu bude deset chlapů obletovat jednu jedinou volnou, ke všemu hnusnou a protivnou babu. Budete spát sám v pokoji s manželskou postelí s výhledem na moře, zpěv cikád vám bude trhat srdce, ve všech romantických zákoutích se budou miliskovat párečky, a vy – jako idiot – tam budete sám a budete třikrát denně telefonovat té své ochechuli domů, jak se vám stýská.

To všechno je přitom tak zbytečné! Jsou totiž destinace, kde tenhle zlomyslný zákon neplatí a kde se na vás určitě budou smát ženy ochotné se za bakšiš propůjčit k tomu nejkrásnějšímu, co může chlapa potkat – nevázáné jednorázové sexuální eskapádě. Tyto destinace, tyhle ráje pozemské, zasahují obrovskou část světové pevniny. Ne všude je to takové uprděné jako v Evropě, ne všude si ženy mohou dovolit dělat takové drahoty jako u nás. Thajsko, Vietnam, Čína, Afrika, miliony krásných mladých žen, nezkažených luxusem a vychovaných lískovou holí k poslušnosti zde denně čekají na bílé evropské prince, kteří je hladí, platí jim drinky a povídají si s nimi.

Z jakéhosi iracionálního důvodu pojede průměrný evropský, případně americký blbeček za 30 tisíc korun s manželkou (a dětmi) někam do Egypta, místo aby se za stejné peníze s kámoši vypravil třeba do Thajska, kde by si dosyta zasportoval, a hlavně dosyta zalovil domorodek. A to se pak ještě v tom Egyptě tváří jako dobrodruh a vznešený cizinec. Blbeček je to, platící za vlastní přízemnost.

Navíc fakt, že musí oželet možné dobrodružství s brunetou, která sama večeří u vedlejšího stolu, není jedinou mužovou ztrátou, kterou na podobné dovolené utrpí. Ve skutečnosti totiž za dovolenou s manželkou zaplatí mnohem víc. Počítejte se mnou:

  • Rozpočet bude muset vynásobit dvěma. Navíc kvůli utrácení svých vlastních peněz bude vlečen na místa, kam by jinak vůbec nešel, a místo toho by si třeba v klidu četl – na různá tržiště, cetkařství, výprodeje, kramářství, outlety, discounty, bleší trhy, výhodné nákupy něčeho, co je u nás dražší…
  • Bude činěn zodpovědným za všechna negativa výletu: počasí, ubytování, stravování, hosty u stolu, vlastní nálady a nenálady…
  • V cikádových večerech si zadá s vlastní ženou, což už dávno nechce, a z dovolené se budou vracet v kvazimileneckém stavu, z něhož se mu dělá nanic. Zvlášť pokud ho někde doma s výčitkami očekává milenka, které už léta tvrdí, že si s manželkou nerozumí…
  • Otevře manželce prostor pro „věčnou nespokojenost“, která ho rozlítostní a otráví mu celou dovolenou, kterou tak zoufale potřebuje, aby se zotavil a mohl další rok dřít na nákup nesmyslných bytových doplňků a podobných krámů.

Víte o nějakých pozitivech, která mohou tento tristní výčet negativ vyvážit? Pak prosím o jejich vyjmenování.

Reklama

Načítám