Hlavní obsah

Jak vidíme chlapy za volantem

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Všichni z cesty, teď jedu já!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži. Stále se chvástají, že jsou lepšími řidiči než jejich něžnější polovičky. Určitě mají blíže ke svým plechovým miláčkům, o tom my ženy nepochybujeme, nicméně jak jsou na tom s údržbou, tankováním a dalším nutným obhospodařováním svého auta?

Článek

Zeptali jsme se přímo u zdroje - povolané osoby, která skrz nablýskané okno vidí všechno mezi prvními. Pravdu o mužích nám odhalí usměvavá obsluha čerpací stanice SHELL Petra P. Poznejte, jestli to pánům tvorstva klape opravdu ve všem!

Petro, jak dlouho pracuješ na čerpací stanici?

Letos už je to šestý rok.

Jako obsluha máš určitě perfektní přehled o tom, co se děje u tankovacích stojanů. Dokázala bys odhadnout, které pohlaví se ke svému autu chová s větší úctou?

Určitě. Myslím, že to jsou ženy. Váží si aut víc než muži a lépe se o ně starají. Úklid vnitřku jim taky není cizí a všeobecně jsou opatrnější, zbytečně neriskují a nestydí se na cokoliv zeptat.

Setkala jsi se během svých služeb s nějakou kuriózní situací, která tě opravdu tzv. „dostala"?

Zrovna nedávno jsme tu měli případ, kdy mi jeden muž přišel platit benzin, který měl údajně natankovaný, nicméně počítač si nekompromisně stál na svém, že se ze stojanu nic neodčerpalo. Měla jsem zkrátka převzít hotovost za něco, co jsem neprodala.

Foto: Lucie Maixnerová

Petra zažila na čerpací stanici už ledacos.Foto: Lucie Maixnerová

Asi kouzlo... Jak se to nakonec vysvětlilo?

Musela jsem opustit pokladnu a následovat pána k jeho vozu, abych mu názorně předvedla, že při otočení klíčku v zapalování mu ukazatel paliva hlásí prázdnou nádrž, a tudíž tankovat nemohl. Asi pořádně nestisknul tankovací pistoli a myslel si, že i přesto čerpá. To jeho červenání vidím ještě teď, asi pětkrát se mi omluvil.

Stává se často, že by si někdo vyloženě nevěděl rady s tím, co natankovat do svého miláčka?

No jéje! Ke stojanu přijede auto na benzin a majitel z něj chce udělat diesela. Natankuje naftu a pak se diví, že nemůže odjet. Pochopitelně to později řeší odtahovka. Při rozpačitém vysvětlování, že řidič vůbec netušil, na co jeho auto jezdí, se jenom usmívám.

A co nezbytná údržba, voda do odstřikovačů, výměna oleje a takové ty další základní potřeby? Zvládají to muži i ženy s přehledem?

Muži s tím z větší části problém nemají, ale jsou i tací, kteří vůbec nevědí, o čem je řeč. Něco jako: Vyměnit olej? To se musí? Žena si na hrdinku nehraje a raději hned požádá obsluhu o radu, než aby něco zbytečně zkazila. Díky tomuto jejich přístupu jsme také zatím neřešili jediný ženský trapas.

Už vám někdo svým autem porazil nebo nějak znehodnotil firemní majetek? Například stojan, odpadkový koš?

Jistě, to se stává. Kamion, který neodhadne prostor kolem sebe a způsobí malér, sem tam taky osobní auto... Stála jsem i u zbořené dřevěné pergoly určené k letnímu posezení, koš je to nejmenší zlo. Zajímavé, že se to vždy povedlo opravdu jen mužům. Přecenění sil jim není cizí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Muži versus ženy, kdo řídí lépe?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Byla jsi svědkem třeba i autonehody na čerpací stanici? A kdo ji způsobil?

Taky. Dvě osobní auta se potkala u stojanu tak, že první řidič byl při odjezdu pomalejší a druhý spěchal, takže chudáka loudu naboural do kufru. Oba vozy řídili muži.

Můžeš tedy shrnout, zda i my ženy se vyznačujeme těmito a podobnými průšvihy? Jsme zkrátka stejné jako muži?

Za těch šest let služby jsem osobně nebyla u ničeho, co by způsobila žena, takže odpovídám: Ne, ženy jsou na benzinkách bezproblémové, avšak muži to s přehledem zvládají i za ně!

Díky za rozhovor, Petro, přejeme pevné nervy v dalších službách!

A co vy, dámy, taky jste si jen tak odběhly natankovat a podařilo se vám při tom zbořit pergolu?

Reklama

Související témata:

Načítám