Hlavní obsah

Staňte se babičkou 21. století!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Babičky mají dnes s vnoučaty jiný vztahFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Babičko, babi, bábi, bábo? Už jste připravená na nové oslovení, nebo ještě je moc brzy? Po tom, co jste odchovala své děti, si chcete konečně začít užívat života? Na trhu se objevila nová kniha s názvem Babička 21. století, která vám poradí, jak správně zareagovat na větu „Maminko, bude z tebe babička!".

Článek

Britská spisovatelka Shirley Lowe se ve své nové knize zaměřila na roli, kterou sama dobře zná - roli moderní babičky. Ty tam jsou doby, kdy babičky trávily celé dny před televizí a dokázaly do naprostých detailů vylíčit 215. díl Esmeraldy. Ty dnešní žijí bohatým společenským životem, jezdí na výlety anebo navštěvují hodiny jógy. Poté, co úspěšně vychovaly svoje děti, si chtějí začít také užívat, ne být jen chůvou na hlídání. Nebo ne?

V celkem dvanácti kapitolách autorka rozebírá šoky, které na nastávající moderní babičky čekají. Např. v první kapitole Shirley analyzuje blízkost ve vztahu vnouče - babička. Vždyť díky moderním technologiím se takový kontakt neomezuje jen na občasné víkendové návštěvy. Začíná být běžné, že si babičky s vnoučaty navzájem posílají e-maily a chatují přes Skype, či ICQ. Sama autorka říká, že babička a vnouče jsou jakoby spiklenci proti rodičům: Co přísný rodič nedovolí, to se u hodné babičky může.

V další kapitole spisovatelka glosuje oblibu rodičů dávat dětem neobvyklá jména. Zmiňuje například Johna Travoltu, který pojmenoval své miminko Spam, což je název konzerv lunchmeatu, kterými se v těhotenství přecpávala jeho manželka. Ve Spojených státech se i stává, že rodiče pojmenují své dítko podle řetězce supermarketů nebo značky letadel.

Autorka se pak zaměřuje na babičkovský pohled na jídlo, přátelství k novým technologiím či názory na kázeň vnoučků. Poslední kapitola obsahuje i rady, jak se stát tou Superbabičkou! Co dělat, abyste měly čas na sebe a zároveň se dostatečně věnovaly vnoučatům? Tak to vám už prozradí Shirley Lowe ve své knize Babička 21. století!

Foto: Fragment

Obálka nové knížky nakladatelství FragmentFoto: Fragment

A co vy? Stala jste se babičkou příliš brzy? Dělalo vám oslovení „babička" problém a cítila jste se nepříjemně, nebo jste se se svou novou rodinnou rolí okamžitě sžila? Napište nám o tom na info@prozeny.cz!

Shirley Lowe: Babička 21. století Vydalo nakladatelství Fragment 152 stran, 199 Kč

Reklama

Načítám