Hlavní obsah

Jak zařídit, aby měl na sex s vámi opět chuť?

Foto: Profimedia

Nejen ženy se svými migrénami se vyhýbají sexu. I muži někdy partnerské milování odmítajíFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O výmluvách, kterými se ženy vykrucují ze sexu, kolují hromady vtipů. Jenže často se takhle chovají i muži. Jak ho znovu nažhavit? Víme, co funguje a co ne!

Článek

Je tak nějak společensky zažité, že muži to chtějí pořád. Jenže co když ne?! Podle britské sexpertky Tracey Cox se s partnerovou nechutí na sex rozhodně dá něco dělat. Tohle jsou její rady, jak partnera dostat zpátky do postele, kde už se nebude jen spát.

Nesvádějte ho!

Zapomeňte na podvazky, na to, že mu přinesete večeři do postele a na sobě budete mít jen lodičky. Obzvlášť pokud už jste to zkoušela a nevyšlo to. „Na některé muže to možná funguje, ale většinu to spíš pořádně vyděsí,“ varuje Tracey Cox.

V dlouhodobých vztazích bývá mnohdy problém v tom, že sex je až příliš dostupný. Muž ho může mít kdykoli, nemusí si ho nijak vybojovat. A pokud mu své tělo takhle naservírujte, jen ho v tom utvrdíte. Může mít i problémy s erekcí, o kterých vám neřekl, a když mu ukážete, co by mohl mít, jen zhoršíte jeho stres z toho, že nemůže.

Foto: Profimedia

Urputná snaha ho svést může být kontraproduktivní. Vaše počínání ho může pořádně vyděsitFoto: Profimedia

Nemusíš být stoprocentní

Jednou mu to nevyšlo a jeho tělo nefungovalo podle jeho představ. Vy tomu nejspíš nepřikládáte žádnou váhu, mávla jste nad tím rukou. On ale ne!

Jeho penisu sice už dávno není osmnáct, ale on si to odmítá přiznat. „Počítá s tím, že mu řídnou vlasy, šediví vousy, roste mu břicho. Ale nikdy nebude připraven na okamžik, kdy jeho nejlepší kamarád, na kterého byl vždy spoleh, vypoví službu,“ říká Tracey Cox.

Přitom z průzkumů jasně vyplývá, že od čtyřiceti let se to prostě mužům stává. „Mluvte o tom. Hned. Musí jasně pochopit, že to pokládáte za normální, že nemusí panikařit ani cítit rozpaky,“ radí Tracey Cox.

Mluvte srozumitelně

Otevřenost a upřímný rozhovor je lékem na mnoho postelových problémů. Ale pozor. Ženy jsou přebornice ve zpracovávání informací a formulování myšlenek, takže jsou schopné na partnera během minuty vychrlit deset otázek, k tomu deset odpovědí a dalších deset možných hypotéz. Vy jste u čísla osm, on ale stále zpracovává číslo jedna, a není to k ničemu.

Své otázky či sdělení musíte pomalu dávkovat, a hlavně jasně formulovat. „Když mu řeknete, že byste si přály, aby byl víc smyslný, je to jako byste mluvily svahilsky. Musíte mu jasně sdělit, že třeba milujete, když vás jen tak líbá na krk. Nebo mu narovinu říct, že byste byla ráda, kdyby vás v případě, že on na sex nemá chuť, uspokojil jinak než souloží,“ dodává Tracey cox.

Foto: Profimedia

Příjemná atmosféra, otevřenost a schopnost o sexu mluvit. To je základ úspěchuFoto: Profimedia

Zjistěte, co ho vzrušuje

Že tohle už za ta léta, co jste spolu, moc dobře víte? Jste si jisté? „Naši partneři jsou mnohdy ti poslední, kterým jsme schopní se svěřit se svými tajnými sexuálními touhami,“ říká Tracey Cox.

Co když jí řeknu, že bych ji chtěl svázat, a ona mě bude pokládat za úchyla? To jsou obavy, které v upřímnosti mnohdy brání. Proto partnerovi dopřejte dostatek pohodlí a pocit bezpečí, aby vám skutečně prozradil, co ho rozpaluje.

Zaměřte se na životní styl

Držte ho dál od alkoholu a cigaret, dopřejte mu zdravé jídlo, dostatek spánku a pravidelný pohyb. Pokud máte jakékoli pochybnosti o jeho zdravotním stavu, přesvědčte ho, aby šel k lékaři. Čím zdravější váš partner bude, tím lepší sexuální život povedete.

A platí to i pro stres. „Příliš mnoho práce, starostí, nedostatek odpočinku a zábavy. Tahle kombinace dělá z jeho penisu hadrovou hračku,“ říká Tracey Cox. Mluvte s ním o jeho práci, o tom, co ho trápí, jaké má starosti. Buďte mu oporou. Vysvětlete mu, že jeho hodnota pro vás není v tom, co dělá, ale jaký je.

Co váš partner? Má chuť na sex s vámi vždy, nebo se také někdy vymlouvá?

Reklama

Související témata:

Načítám