Hlavní obsah

Jak zjistíte, co se u vás doma děje?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vypnutá žehlička? Jsou už děti doma? Stačí jediný dotyk displeje vašeho mobilního telefonu nebo tabletu, a hned se to dozvíte, a to odkudkoli na světě. Stačí si pořídit inteligentní domácnost.

Článek

Co inteligentní domácnost znamená? Je to domácnost, která se umí chovat podle vašeho způsobu života, který vám tím zjednodušuje. Jak? Díky bezdrátovému systému, v rámci kterého spolu zařízení a spotřebiče vaší domácnosti spolupracují a přizpůsobují se vašim přáním, plánované spotřebě energie, počasí či aktivitám vašich dětí. Vy je přitom všechny snadno ovládáte a kontrolujete z jednoho místa nebo je můžete nechat pracovat samočinně.

Domácnost, která se umí chovat

Vstáváte v sedm? Žaluzie se vytáhnou přesně v tomto čase. V kuchyni se o chvilku později zapne vaše oblíbená hudba nebo televize. A po odchodu celé rodiny se automaticky zamknou všechny dveře. Tak může vypadat scénář vašeho pracovního dne.

Je jen na vás, jak si inteligentní domácnost nastavíte – a nemusíte se toho bát, inteligentní domácnost TaHoma od Somfy umí ovládat opravdu každý. Vždyť samotná instalace zabere v podstatě jen pár chvil. Systém po svém spuštění okamžitě rozpozná zařízení, se kterými je kompatibilní. Ta pak ovládáte díky jednoduché aplikaci, kterou můžete mít v počítači, tabletu i mobilu se systémy Android i iOS.

Zařízení si můžete rozřadit do skupin dle funkce nebo pater vašeho domu a vytvářet denní, týdenní či podmíněné scénáře, které vám vyhovují.

TaHoma box – všechno řídí jeden systém

Když domácnost sama šetří energie a vaše peníze

Systém TaHoma nabízí i tzv. Smart scénáře, díky kterým domácnost sama reaguje na aktuální počasí. Jak? V letních dnech se žaluzie či rolety automaticky spustí, jakmile čidla teploty signalizují překročení nastavené hodnoty. Interiér se tak nepřehřeje a klimatizaci můžete nechat vypnutou. A naopak – když je uvnitř zima a venku svítí sluníčko, systém sám otevře rolety tak, aby sluneční paprsky místnost ohřály. Ztrátu tepla v místnosti pak mohou ovlivňovat i rolety, které se stáhnou při soumraku. Těmito způsoby dokážete v zimě ušetřit až 10 % nákladů na vytápění a v létě snížit teplotu v interiéru až o 9 °C!

Díky inteligentní domácnosti budete mít více času pro svou rodinu

Vždy víte, co se děje

TaHoma nabízí i funkci zpětné vazby, to znamená, že jste o dění v domácnosti informováni, a máte tak jistotu, že je vše v pořádku, nebo naopak rychle zjistíte, že děti zapomněly zavřít okna či zamknout dveře a na dálku to napravíte, a to odkudkoli na světě.

Bezpečí na prvním místě

Součástí inteligentní domácnosti TaHoma jsou IP kamery, pohybové senzory či senzory otevřených dveří a oken včetně informací o stavu klik oken, které vás na pohyb uvnitř i vně domu okamžitě upozorní.

Díky TaHomě je váš domov pohodlnější, bezpečnější a úspornější

TaHoma je domácnost, která se o vás postará. Více na www.somfy.cz

Reklama

Načítám