Hlavní obsah

Jak zůstat přitažlivá i pod rouškou

Foto: Ceskykaviar.cz

Připravili jsme pro vás několik tipů proti „maskne“Foto: Ceskykaviar.cz

Ochranná rouška je a na několik měsíců zřejmě nadále bude povinným doplňkem pro náš život venku. Jak zařídit, aby se stoupajícími teplotami nestoupala i podrážděnost naší pleti? Připravili jsme pro vás několik tipů proti „maskne“.

Článek

Uznáváme, že kosmetické problémy nyní rozhodně nejsou v popředí zájmu a společnost i jednotlivci mají k řešení důležitější témata. Ale jsou-li již média plná koronaviru tak či tak, proč se o jeho dopadech pro jednou nepobavit v méně závažném kontextu. Péče o pleť v době covid krize totiž odhalila řadu nových výzev, z nichž nejvíce negativních dopadů přináší jinak progresivní nošení ochranných roušek.

Mikroklima pod rouškou škodí

Ať už používáte masky jednorázové, bavlněné nebo třeba šátky, vězte, že na své pleti vytváříte ne zrovna příznivé mikroklima. Nejen že tření masky o pleť je samo o sobě dráždivé, dost možná si masku také průběžně na obličeji upravujete a tření ještě umocňujete. Teplo a vlhkost z vašich výdechů, které se pod maskou zadržují, narušují přirozené pH kožní bariéry a napomáhají hromadění bakterií, potu a nečistot. Výsledek? Množení pupínků a obecně zhoršení projevů akné, kontaktní dermatitida a zarudnutí okolí úst.

Je tedy na čase zavést několik nápravných opatření. Po sundání masky pleť vždy vyčistěte jemným čistícím mlékem nebo gelem. Soustřeďte se na výběr šetrného přípravku, protože časté používání agresivních cleanserů by pleti akorát více ublížilo. Doporučujeme vybírat ze sortimentu lékáren.

Soustřeďte se na kožní bariéru

Klíčovým krokem je aplikace krému. Potřebujete takového pomocníka, který maximálně pomůže obnovit narušenou kožní bariéru. Dobře vám poslouží krémy s omega mastnými kyselinami, ceramidy a kolagenem. Náš tip: Denní  a noční kaviárový krém od značky Český kaviár, který je díky vysoké koncentraci čistého kaviárového extraktu a skvalanu nenápadným, ale bohatým zásobníkem všech výše zmíněných látek.

Foto: Ceskykaviar.cz

Šetrným způsobem získaný český kaviárFoto: Ceskykaviar.cz

Pomoci může i pravidelná aplikace chytré kaviárové nano masky, která do pleti díky nanovlákennému systému a s minimalistickou nedráždivou formulací dodá až třiadvacet vitaminů a živin, které pomohou lokálně pokožku vzpružit během několika minut. Na pleti také zanechává tenký ochranný film, který ji pomůže regenerovat.

Není nutné dodávat, že je vhodné líčení omezit na minimum, a pokud se přece jen potřebujete zkrášlit, používejte hybridní přípravky, které pleti dodají jak krytí, tak i ochranu či péči. A tip na závěr? Před aplikací ochranné masky natřete všechna kontaktní místa obyčejnou vazelínou – ta totiž neucpává póry a zmírní problematické tření.

Reklama

Načítám