Hlavní obsah

Jaké pohádky dnes frčí?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Děti se vrací ke klasickým pohádkámFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Nebaví už vaše malé ratolesti naivní Červená karkulka? Nudí je Popelka snad posté tím, že ztrácí boty? Nebo už klasickým pohádkám úplně odrostly? Je třeba renovovat vaši domácí knihovničku! Možná se budete divit, ale oblíbená klasika se vrací! Vybrali jsme pro vás březnové knižní novinky.

Článek

Velký comeback leporel

Kdo z nás si jako malý nehrál na domeček s ilustrovanými leporely? Kreslené příběhy na rozkládací knize pomalu začínají získávat zpět svou někdejší popularitu. Malí kluci jistě ocení příběh auta v knize Malé červené autíčko dělá taxi. Starý černý taxík Alfréd se totiž porouchal, a tak se autíčko rozhodlo, že mu pomůže, dokud ho mechanici neopraví. Vaše děti mohou společně s autíčkem vozit dámy na nákup, děti do školy a sem tam převézt i nějaké to zvířátko. Kniha, kterou už tříleté děti „přečtou" samy.

Price, M.: Malé červené autíčko dělá taxi; Albatros, 12 stran, 99 Kč.

S bláznivou Terkou do říše obrů

Dětskou fantazii prověří další dobrodružství bláznivé Terky. Se svými kočičími kamarády se vydává do říše obrů. Proč? Chce si splnit své další velké přání - chce být velkou! S pomocí kočičí bojovnice Agáty se dostane až ke králi obrů, kterému svěří své troufalé přání. A jak dopadnou její další příhody? To mohou zjistit mladé slečny již v devíti letech.

Hlaváčková, I.: Terčina bláznivá dobrodružství - král obrů; Fragment, 156 stran, 179 Kč.

Foto: archiv firem

Leporelo zabaví i nejmenší dětiFoto: archiv firem

Sláva francouzským komiksům

Komiksový hrdina Tintin se dočkal v pořadí již dvanáctého českého pokračování svého příběhu. V knize Tintin - Chrám Slunce se vydává na dobrodružnou výpravu do Peru, země Inků. Tato publikace navazuje na předchozí díl s názvem 7 křišťálových koulí. Vrcholí pátrání po zmizelé incké mumii. Po mnoha šlamastikách se dostane až do chrámu samotného Velkého Inky. Komiks se svou propracovaností může zalíbit i tatínkům. Autor totiž strávil stovky hodin v muzeu Cinquantenaire v Bruselu. Všechny kusy oblečení a peruánské předměty jsou tedy kresleny přesně podle skutečných předloh.

Hergé: Tintin - Chrám Slunce; Albatros, 64 stran, 149 Kč.

Reklama

Související témata:

Načítám