Hlavní obsah

Jaké povlečení je letos trendy?

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

rodinnebaleni.czFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Chystáte se ke koupi ložního prádla, ale nevyznáte se ve všech těch druzích, materiálech a střizích? Pak pro vás máme pár rad, kterých se při pořizování držet.

Článek

Ložnice je místo, kde den co den odkládáme své starosti a uleháme ke spánku. Jak kvalitně si v noci odpočineme, ovlivňuje prostředí, ve kterém spíme. Z tohoto důvodu bychom si měli vybrat vhodnou matraci, peřiny a povlečení. I když jsou nabídky obchodů opravdu široké, dejte si s výběrem načas. Nejdůležitější parametr, o který se při nákupech lůžkovin zajímejte, je materiál.

Nepřekonatelná bavlna

Není žádným překvapením, že si prvenství mezi materiály lůžkovin stále drží bavlna. Tento materiál má dlouhou historii, je vzdušný, skvěle izoluje teplo a snadno si poradí s absorpcí vlhkosti. Všechny tyto vlastnosti jsou důvodem, proč bavlna často prochází celou řadou speciálních úprav. A tak si můžete bavlněné povlečení a povlaky na polštáře zakoupit také v saténovém nebo flanelovém provedení.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Bavlněné povlečení na dvě lůžka ELIZABETH DUO – černáFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Neradi žehlíte? Pořiďte si krep!

Možná byste to na první pohled neřekli, ale oblíbené krepové povlečení je většinou vyrobeno z bavlny. Pro krep je charakteristický zvrásněný povrch, a i po speciálních úpravách si zachovává všechny příjemné vlastnosti bavlny. Bonusem je snadná údržba, protože nevyžaduje žehlení.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Krepové povlečení ZINA – fialováFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Aktuální trendy v povlékání

Na ložním prádle nás vždy nejvíce zaujme jeho design. Rok 2019 se nese ve znamení pastelových barev, jež symbolizují čistotu a nevinnost. Letos se také daří živoucím designům 3D povlečení. Už z názvu je patrné, že se jedná o trojrozměrné motivy, které opticky vystupují z látky. Mezi bestsellery patří motivy květin a zvířat.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

3D povlečení FIALOVÁ RŮŽEFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Nakupujte u odborníků

Abyste si mohli být jistí kvalitou pořizovaného zboží, nakupujte ve specializovaných obchodech. Pokud dáváte přednost nákupu z klidu domova, doporučujeme e-shop RodinneBaleni.cz. Právě zde zakoupíte ložní prádlo s certifikátem ÖEKO-TEX Standard 100, který zaručuje nezávadnost použitého materiálu. To vše za pohodové ceny.

Reklama

Načítám