Hlavní obsah

Jaké účesy se budou nosit na jaře? Inspirujte se týdnem módy v New Yorku

Foto: Profimedia

Letos ve vlasových trendech kraluje ženskost a retroFoto: Profimedia

Reklama

Blíží se jaro, které můžete přivítat retro drdolem jaký nosila Brigitte Bardot, bohémskými copy nebo retro účesem, jenž evokuje 80. léta. Seznamte se s vlasovými trendy, které přinesl týden módy v New Yorku.

Článek

Obecně platí, že právě New York a Londýn jsou Mekky účesových trendů a inovací, zatímco Paříž a Milán jsou v tomhle ohledu spíš konzervativnější. Američtí návrháři víc experimentují a účes modelek považují za prostředek, jak doplnit oděvní kreaci. Tyto trendy, v jejich nositelné obměně, se dostávají z přehlídkových mol mezi celebrity i mezi obyčejné smrtelníky. Najednou jsou všude k vidění rybí copy, drdoly či vyčesané uzly. Jak vypadají vlasové trendy na jaro 2017?

Culíky a copy

Culíky, ať už uhlazené, vysoko vyčesané, doplněné aplikací v podobě mašlí, látek či sponek, byly k vidění u spousty návrhářů. Někteří do vlasů zamotali dokonce pásek, jiní vytvořili extrémně vysoký uhlazený culík jako na začátku 90. let. Pokud se rozhodnete pro takovou variantu, je velmi praktická, protože vlasy vám nikde nebudou překážet. Jen nedoporučujeme každodenní nošení, protože příliš utáhnuté ohony způsobují poškození vlasových kořínků.

Foto: Profimedia

Velmi utažený vysoce posazený culík na přehlídce značky Brandon MaxwellFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Culík vzniklý z povoleného drdolu učesali na přehlídce Josie NatoriFoto: Profimedia

Dalším oblíbeným účesem byl cop. Oproti minulým sezónám, kde byly všude k vidění retro působící copy omotané okolo celé hlavy, se letos designéři rozhodli umístit pletenec extravagantně pouze nad čelo. Další variantou jsou zapletené copy dva, které nemají evokovat školačku, ale bohémskou éru festivalu Woodstock.

Foto: Profimedia

Zamotané copy nad čelem byly poznávacím znamením přehlídky Adama SelmanaFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Indiánkami inspirované vlasy zase využila značka Alice+OliviaFoto: Profimedia

Nespoutaná přirozenost

Představte si vlasy, se kterými se vám chce volně pohazovat ve větru. Nebo na rockovém koncertě, když hrají song, co se vám obzvlášť líbí. Takový pocit z účesu chtěli zachytit někteří designéři, kteří nařídili modelkám vytvořit bohaté patky nebo účes inspirovaný oblíbeným hudebníkem 70. let Jimem Morrisonem z kapely The Doors.

Foto: Profimedia

Výrazná patka v zákulisí přehlídky návrháře 3.1. Phillip LimFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Ofina a vlnité vlasy jsou stále jedněmi z nejpopulárnějších vlasových trendů letošního jara. Tento styl byl k vidění i na přehlídce Rebeccy MinkoffFoto: Profimedia

Z čela pryč

Už několik sezon přetrvávající trend, který letos působí jemněji a ženštěji. Učesané vlasy dozadu a uhlazené gelem nechávají vyniknout vaše rysy. Na běžné nošení se tento trend tolik nehodí, ale pro slavnostní příležitosti je skvělý.

Foto: Profimedia

Jemný make-up a vlasy pryč z tváře ovládly přehlídku značky Yuna YangFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Na přehlídce Carolina Herrera měly modelky vlasy sepnuté pryč z tváře do symetrických pramenůFoto: Profimedia

Kouzlo retra

Ať už se jedná o drdoly na „Bardotku“ nebo o střih „podle hrnce“, doby minulé ožily na některých přehlídkách newyorského fashion weeku. Jedná se o tendence pro fajnšmejkry a experimentátorky, kterým nevadí vyčnívat z davu.

Foto: Profimedia

Jasnou inspirací pro účesy přehlídky značky Anny Sui byl styl Brigitte BardotFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Návrhář Jeremy Scott je známý provokatér. Možná proto si vybral tento pážecí střih, kterému lidově přezdíváme „podle hrnce“Foto: Profimedia

Jako baletka

Vysoké uzly odhalují krk, uši i tvář a působí proto velmi sexy. Uvážete je také docela snadno a jsou praktické. V horkém počasí jako když najdete. Pokud chcete být ultra trendy, vytáhněte ven jeden přední pramen.

Foto: Profimedia

Nádherný baletem inspirovaný look z přehlídky Pamelly RolandFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Oblíbený designér Thakoon spojil baletní účes s 90. lety, kdy se nosil jeden uvolněný pramenFoto: Profimedia

Vyberete si z těchto vlasových trendů?

Reklama

Načítám