Hlavní obsah

Jarní líčení? Vedou výrazné rty!

Foto: Yves Saint Laurent

U Yves Saint Laurent vsadili na kombinaci růžové s dramatickými linkamiFoto: Yves Saint Laurent

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z našich článků už bezpečně víte, že se letos neobejdete bez širokých kalhot, dřeváků a retro brýlí. Ale znáte aktuální trendy v líčení? Jestli vrtíte hlavou, je nejvyšší čas to napravit! Seznamte se s těmi nejžhavějšími odstíny pro jaro/léto a nebojte se jimi pěkně „vybarvit“.

Článek

Jarní líčení je stejně jako letošní móda hodně barevné, hodně odvážné, a hlavně hravé. Pořiďte si některou z krásných paletek, vezměte do ruky štěteček, a pojďte malovat! Jedinou podmínkou, které musí vaše líčení splňovat, je to, že vás musí bavit! Kterým lookem se necháte inspirovat?

Foto: MAC, Dior

Výrazné rty jsou hitem jaraFoto: MAC, Dior

Nepřehlédnutelné rty

Nejsilnějším trendem letošního jara a léta jsou bezesporu ultra výrazné rty. Oproti minulým sezonám se také objevují převážně rtěnky matné. Co se týče odstínů, platí jednoduché pravidlo – čím je rtěnka výraznější, tím lépe. My jsme si zamilovali neonově růžovou, zabodujete ale také s fuchsiovou, a především se všemi odstíny oranžové. Tahle barva, jak se zdá, vyšachuje i oblíbenou rudou. Alespoň dokud se neochladí.

Foto: Fendi, Guerlain

Pro denní nošení naličte zbytek tváře jen lehceFoto: Fendi, Guerlain

Tip: Před nanesením rtěnky rty promasírujte měkkým zubním kartáčkem nebo scrubem (například cukrový Lush), naneste balzám na rty, a až poté matnou rtěnku. Jen tak vaše rty nebudou suché.

Pastelkové oči

Co se týče očí, i ty by měly být pěkně vybarvené. Na denní nošení ovšem volte buď, a nebo. I když modelkám na přehlídce Dior zářily oči i rty, vy se tomu v rámci denního looku raději vyvarujte. Výrazné rty doplňte téměř nenalíčeným zbytkem obličeje, nebo naopak vsaďte na oči a tváře, a rty přetřete co nejpřirozenějšími lehkými barvami.

Foto: MAC, Dior

Vybarvené oči zase doplňte rtěnkou v neutrálním tónuFoto: MAC, Dior

Stejně jako u rtů můžete u na oči zvolit divoké zářivé barvy (krásně vypadá, když z nich tenkým štětečkem uděláte linku na vrchním víčku), ale v kurzu jsou zejména pastelové tóny. Pokud máte pocit, že by se i na vás dobře vyjímaly, zkuste si vybrat duo z kolekce Sephory příznačně nazvané Happy Pastels. Najdete v ní šeříkovou, světle zelenou, nazlátlou, růžovou a meruňkovo-broskvovou. Podobné odstíny, jen s trochou přidaného třpytu, najdete i v kolekci Star Powder od Make Up For Ever. U značky Lancôme zase dávají přednost levandulové, na které vystavěli celou jarní kolekci Ultra Lavande.

Lesklé tváře

Na výrazné barvy vás moc neužije? Pak zkuste vsadit na jemné líčení s trochou lesku ve tvářích. Do krémových tvářenek se letos zbláznili všichni, kromě stálice Bobbi Brown je najdete i v limitované kolekci M.A.C nebo u Yves Saint Laurent. Bojíte se, že to s nimi nebudete umět? Zbytečně! Krémové tvářenky snadno rozetřete prsty do ztracena. Výsledek je přirozený a svěží! Líčení můžete doplnit světle béžovou rtěnkou nebo leskem Viva Glam M.A.C, které vznikly ve spolupráci s Lady Gaga. Co je na nich tak úžasné? Kromě jejich odstínu i to, že jejich výtěžek jde na podporu boje s AIDS.

Foto: MAC

Krémových tvářenek se nemusíte bátFoto: MAC

Na foto: MAC, Bobbi Brown, F

Bronz v nové podobě

S příchodem teplejšího počasí můžeme očekávat jako každým rokem příval bronzového líčení. Určitě si ho užijete zejména v létě, kdy i vaše pleť získá zdravější nádech. Úžasnou paletku Bronze Goddess, kde jsou odstíny inspirovány barvami písku, korálů, moře a mědi, má Estée Lauder. Doplňují je oční stíny v tužce, které jsou navíc voděodolné. Určitě si vyhrajete také s tekutým bronzerem Lustre Drops od M.A.C.

Experimentujete v líčení, nebo se držíte stále toho svého? A který z jarních trendů vás zaujal nejvíc? Těšíme se na vaše příspěvky!

Reklama

Související témata:

Načítám