Hlavní obsah

Jarní trendy: co vám nesmí chybět?

Foto: Marks and Spencer

Bílá halenka se hodí ke všemuFoto: Marks and Spencer

Reklama

Móda letošního jara potěší snad každou z nás. Ještě nikdy se v ní totiž neprolínalo tolik různých trendů. Květinová hravost, kontrast, zvýraznění pasu a ženské siluety... To vše bude IN. Tak tedy vyberte si kousky, které budou nejvíc lichotit vaší postavě i stylu. Jaro 2010 je tu!

Článek

Takže co nesmí chybět ve vašem šatníku?

Cokoli námořnického!

Přestože to vypadalo, že je námořnická móda passé, letos se navrátila v plné síle. Nemusíte přitom nosit jen rozšiřující horizontální pruhy, jde především o barvy. Kombinace červené, modré a bílé bude slušet i vám! K tomuto stylu se skvěle hodí zlaté doplňky.

Květinový potisk

Květiny jsou letos všude! Krásně vypadají na sukních, šatech i tričkách. Pokud se oblečete do květovaného kousku, se zbytkem oblečení zacházejte opatrně – čím bude jednodušší, tím lépe!

Foto: Marks and Spencer

Květinovým motivem nic nezkazíteFoto: Marks and Spencer

Nesmrtelná džínovina

Velký comeback zažívají džínové vesty. Pokud na ně vsadíte, nekombinujte je s další džínovinou, i kdyby byla ve stejném odstínu. Zkuste je raději s nějakým romantickým prvkem, třeba s šaty.

Blejzr

Místo bundičky si pořiďte sáčko. Nosí se jak uniformní se zdobenými knoflíky tak i jednoduché blejzry. A nemusíte k nim nosit jen podpatky. Hodí se i sportovní boty! Ale pozor, samozřejmě tím nemyslíme kecky do tělocvičny. V dnešní době existuje plno barvených, úžasných a luxusně vypadajících tenisek!

Svršek s nabíranými rameny

Také jste se na trička se zdůrazněnými rameny dívala nedůvěřivě? Není důvod. V těchto svršcích nebudete vypadat, jako byste měla vycpávky. Možná vás překvapí, jak dobře na těle vypadají. Zkuste jim dát šanci!

Kostkovaná košile

Módní je i venkovský styl – džíny, tílko a přes něj kostkovaná košile. Tu zapněte jen do půlky a pokud máte štíhlou postavu, klidně ji pokasejte. Velkým hitem jsou i ohrnuté rukávy, košili si upravte tak, aby vám rukávy zasahovaly k loktům. Jste zastánkyní bílé klasiky? Ani tady nešlápnete vedle!

Foto: Marks and Spencer

Námořnický styl je zase zpětFoto: Marks and Spencer

Balonová sukně

Tahle móda je ideální pro dámy, které jsou štíhlé a mají téměř chlapeckou postavu. Balonové střihy jim totiž vykouzlí ženské tvary. Hodí se k nim jednoduché, upnuté svršky, které by měly být opět zastrčené dovnitř (pořídit si můžete i bílou košili-body!).

Zvýšený pas

S „bokovkami“ je konec. Začínají je nahrazovat rovně střižené nebo, jak vidíme v poslední době, úzké „skinny džíny“ se zvýšeným pasem! Trendy jsou i zvýšené kraťasy nebo sukně sahající nad pas.

A doplňky?

Nedržte se při zemi a zkombinujte hned několik různých náramků najednou. Letos platí čím více, tím lépe. Vrstvit můžete i náhrdelníky!

Ideální obuv na jaro jsou semišové kotníčkové boty. Nemusíte se bát ani těch robustnějších, se silnějším podpatkem.

A jak vidíte své módní jaro vy?

Reklama

Související témata:

Načítám