Hlavní obsah

Jaro volá po trenčkotech! Outfity jako inspirace

Foto: Marie Bartošová

Trenčkoty ozkoušela čtenářka KristýnaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Když začal Thomas Burberry v roce 1914 dodávat britským důstojníkům nepromokavé trenčkoty, jen těžko mohl očekávat, že se o ně budou svádět boje i o století později. Naštěstí jen v obchodech. Že tuhle léty prověřenou klasiku ještě v šatníku nemáte? Třeba se necháte zlákat kousky z dnešního článku.

Článek

Když se řekne trenčkot, nejspíš se vám vybaví jeho profláknutá, krémová verze, která by se dala rozhodně zařadit mezi módní kousky, které budete nosit znovu a znovu. Protože už ale většina z vás takový trenčkot zná (nebo popřípadě i vlastní), porozhlédli jsme se i po jiných provedeních. Trenčkoty pro vás zkoušela čtenářka Kristýna.

Poodhalte nohy!

Naše oblíbená kombinace pro slunné dny? Trenčkot + mini délka. Stylistka Maruška vybrala krátké šortky (pokud máte štíhlé nohy, proč se jimi nepochlubit?) v kombinaci se sněhově bílým, háčkovaným topem. Světle šedý trenčkot jen ležérně uvázala, aby dala vyniknout také oblečení pod ním. Ležérní look můžete doplnit botami bez podpatku a stylovým kloboukem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kraťasy (Tally Weijl, 529 Kč), top (H&M, 599 Kč), trenčkot (New Yorker, 1500 Kč), boty (Baťa, 2999 Kč), klobouk (Mango, 549 Kč)Foto: Marie Bartošová

V kombinaci s maxi délkou

Jedním z důvodů, proč trenčkoty tak zbožňujeme, je i jejich univerzálnost. Hodí se snad ke všemu. Kromě casual outfitů je můžete nosit i s dlouhými šaty, ke kterým stylistka přiřadila kotníčkové šněrovací boty. Pokud se v šatech chystáte vyloženě do společnosti, samozřejmě je může vyměnit za klasické lodičky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Mango, 3199 Kč), kabát (Zara, 1999 Kč), boty (Baťa, 2999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Když se nebojíte barev

Neumíte si představit jarní obleček bez pořádné nálože barev? Nechte ve vašem šatníku zabydlet sladce růžový trenčkot. Nosit ho můžete jak s neutrálnějšími odstíny, tak i s dalšími výraznými barvami. Stylistka pod něj vybrala žlutou košili a oba kousky ještě přepásala páskem (vybrat si můžete ve článku Jarní doplňky v zářivých barvách). Pořád málo barevné? Přidejte zářivě modré kalhoty.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Tally Weijl, 599 Kč), boty (Tally Weijl, 699 Kč), košile (New Yorker, 489 Kč), kabát (United Colors of Benetton, 2699 Kč), šála (Vero Moda, 499 Kč), pásek (Vero Moda, 349 Kč)Foto: Marie Bartošová

Dáma v černém

A teď jedna uhlazenější verze s trenčkotem v pánském stylu, ve které můžete směle vyrazit na večírek. Potřebovat na ni budete: legíny nebo černé, úzké kalhoty, metalický top, nepřehlédnutelný náhrdelník a podpatky. Hotovo? Dobře se bavte!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: legíny (Orsay, 549 Kč), top (Mango, 549 Kč), kabát (United Colors of Benetton, 3849 Kč), boty (Tally Weijl, info o ceně v obchodě), náhrdelník (Marni for H&M, 1299 Kč), brýle (Marni for H&M, 799 Kč), kabelka (Desigual, 1749 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Trenčkot unosíte na spoustu způsobů, v šatníku se vám rozhodně neztratíFoto: Marie Bartošová

Uvolněná varianta s boyfriend džíny

Trenčkot (v tomto případě připomínající rozkvetlou louku) vypadá úžasně i ve spojení s volnějšími boyfriend džínami a trikem. Místo podpatků jsou v tomto případě lepší boty s platformou, které jsou přece jen ležérnější. A také si přilepšíte o pěkných pár centimetrů.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: triko (Mango, 499 Kč), džíny (Only, 2699 Kč), boty (Jeffrey Campbell, jeffreycampbellshoes.com), kabát (Desigual, 4449 Kč), pásek (Vero Moda, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Stylistka Maruška pěčlivě upravuje každý detailFoto: Marie Bartošová

Našel by se trenčkot i ve vašem šatníku? A s čím ho nosíte nejraději? Napište nám!

Styling: Marie Fléglová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Související témata:

Načítám