Hlavní obsah

Je libo zajíčka?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Proč zajíčci okouzlují?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závidíte ženám, které mají po boku pohledného mladíka? Věřte nebo ne, není o co stát. Mladší partner může být v jistém věku slušivým módním doplňkem. Při společné cestě životem s ním toho ale příliš nepořídíte, spíš vám nadělá mnoho zbytečných starostí.

Článek

Pětadvacetiletá Jana vypravuje svůj zážitek: „Jarda přišel z práce a hned mě pořádně vytočil. Vyrazila jsem raději s kamarádkou do centra, koupit si něco hezkého jen tak pro radost. Když jsme vcházely do obchodu, míjela nás udržovaná čtyřicítka a v těsném závěsu za ní pohledný mladík nesoucí tašky, který jistě nebyl jejím synem. Ta má ale štěstí," pomyslela jsem si.

Na první pohled se mladý muž vedle zralé ženy může docela dobře vyjímat, ale zamyslete se. Proč má mladého partnera? Elegantní čtyřicítka bude pravděpodobně zastávat nějakou vyšší funkci. Mladý partner o ní vypovídá, že buď kvůli své kariéře neměla dříve čas založit rodinu, nebo už absolvovala rozvodové řízení a léčí tímto způsobem svou samotu. Také na ni doma může čekat nesnesitelný manžel. Ať už je její situace jakákoliv, o budoucnosti se „zajíčkem" nemůže ani přemýšlet. Nezáleží totiž jen na ní, ale i na mladíkovi, který zřejmě jednoho dne procitne a časem si začne hledat přítelkyni, která mu dá to, co starší dáma už nebude moci, nebo nebude chtít - dát mu vlastní děti.

Červená pro zajíčky

My dáváme zajíčkům bez váhání červenou. Ale jestli právě vy máte partnera mladšího, než jste sama, nezačněte hned pochybovat. Každému vyhovuje něco jiného. Jestli jste spolu šťastní, nepanikařte, můžete být výjimkou potvrzující pravidlo.

„V mém životě byli celkem tři zajíčci," vypravuje čtyřiatřicetiletá Petra. „S Tomášem, který byl mladší o tři roky, jsme oba prožívali první vážnou známost. Vše bylo romantické, nevinné, zkrátka dokonalé. Po roce jsme byli oba rádi, že můžeme náš vztah ukončit. Už jsme si neměli co říct, nerespektovali jsme své rozdílné přátele a zájmy. Pak přišel Milan. Rozešli jsme se kvůli jeho dětinské nerozhodnosti. Byl sice jen o rok mladší než já, ale už tehdy jsem se přesvědčila, že biologický věk u mužského pohlaví převyšuje psychickou vyspělost. Do třetice jsem začala chodit s Petrem, který byl mladší o pět let. Časem komunikace mezi námi značně vázla. Ve společnosti jeho kamarádů se choval jako puberťák a nesmyslně žárlil. Zařekla jsem se, že než najdu vyzrálého sobě rovného partnera, zůstanu raději sama," uzavírá Petra.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ulovte si mladšího!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Věkový rozdíl

Malý věkový rozdíl nemusí být nutnou překážkou. Někdy si bohužel lidé až pozdě uvědomí, že nemají nic společného a nerozumí si. Pojem „zajíček" je samozřejmě relativní. Pro padesátnici je zajíčkem muž ve třiceti letech, který by mladé ženě mohl nabídnout potřebné zkušenosti pro společnou cestu životem. My se ale nyní omezíme na opravdu mladé nezkušené dvacetileté mladíky. Tito nevyzrálí muži prožívají jev zvaný adolescenční moratorium. Jde o potřebu udržet se v mládí, než přijmou status dospělého člověka. V dnešní době je na prvním místě dokončení školy, získání zaměstnání a zajištění svých potřeb. Poté následuje vážný vztah a založení rodiny. Pochopitelně je pohodlnější nechat se živit rodiči a studovat. Prádlo je vyprané a vyžehlené, teplá večeře na stole, kdo by se tak nenechal hýčkat? Jistě to není špatně, ale ve srovnání s lety minulými, je to naprostý opak. Naše maminky a tatínkové se ve dvaceti letech, někdy i dříve, vzali, založili rodinu, a pak teprve následovala případná kariéra a zajištění potřeb rodiny. Nikdo se jich neptal, jestli už našli své politické, náboženské a sexuální postavení v životě. Museli řešit situace, které přicházely.

Vypadáš jako moje matka

Když se dnes podíváte kolem sebe, trendy hlásají velký věkový rozdíl mezi partnery, ať už jde o muže či ženy. Celebrity by mohly vyprávět. Proč si ale starší ženy hledají mladší partnery? Jde opravdu jen o módní doplněk, potřebu pečovat o chybějícího syna nebo o nenalezenou lásku? Ve vztahu jde ale o víc. Potřeba tolerance, vzájemného porozumění, sexu, prožívání společných chvílí se nedá ničím nahradit. Kdyby takový vztah po všech stránkách klapal, bylo by to skvělé. Jednou by ale stejně přišel čas, kdy mladík začne toužit po dítěti. I kdyby chtěli oba, bude mu ho moci žena ještě dát, nebo už bude pozdě? Je všeobecně známo, že schopnost početí u ženy klesá s věkem. Založení rodiny u takového páru je nepravděpodobné a ne příliš rozumné ve vztahu ke zdraví ženy.

Tyto ženy, které doprovázejí mladíčci, mají pár společných znaků. Většinou jde o dámy mezi třiceti a čtyřiceti lety. Jsou již vdané za „standardního" muže, který má rád svůj klid, televizi, uvařenou večeři. Často se také vyznačuje „odpornými" návyky. To ženu samo sebou neuspokojuje. Ve vztahu postrádá komunikaci, porozumění a v neposlední řadě také důkaz lásky. Tyto ženy jsou dost sebevědomé, pečují o sebe, vládnou optimismem a nechybí jim ani životní síla. Co postrádají, je citová podpora, kterou jim zajíček může poskytnout.

Dvacetiletí mladíci jsou oproti čtyřicátníkům svěžejší a neopotřebovaní. Více o sebe dbají, nechybí jim energie doprovázená dobrodružnou povahou. Jsou zajímaví, hraví a veselí. Jestliže žena sbalí „mladé maso", je to pro ni důkaz, že je stále přitažlivá. Zvedne jí to sebevědomí. Zralá pětatřicátnice je na svém sexuálním vrcholu, což skvěle koresponduje s energií mladých nedočkavců. Ti se nebojí experimentovat jak se sexuálními polohami, tak s místem konání. Je jim často jedno kde a jak, hlavně že zažijí nové dobrodružství.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zajíčci jsou nejen pro mladé holky!!!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nauč mě sexu

A co na to zajíčci? To jsou mladí lovci. Mnoho mužů v dospívání touží po tom, aby je zaučila starší žena. Snad každý se ve škole setkal s hezkou paní učitelkou, po které kluci šíleli.

„Na střední škole byl Jirka vždy oblíbenec paní učitelky na fyziku. Nám bylo osmnáct a jí něco málo přes čtyřicet. Svým chováním a stylem oblékání se vždy odlišovala od zbytku konzervativního učitelského sboru. Chodila s námi i na diskotéky, a musím říct, že pro mnohé byla docela dobrou kamarádkou. Na jednom večírku už své touhy nedokázala zkrotit a i před zraky spolužáků začala Jirku líbat. Ten nijak neprotestoval, připadal si jako ‚king'. I dnes po několika letech je občas potkávám spolu. Nejde ale o trvalý vztah, jen občasné ukojení vášně," vzpomíná na svá středoškolská léta manažerka Bára.

Mladí muži se často bojí, že se při sexu zesměšní. Jsou neohrabaní a ještě ne tak zkušení, jak by od nich jejich vrstevnice mohly očekávat. Proto sní o získání potřebných zkušeností od starší ženy. Ona ví, co má dělat - a mladíka sama navede podle toho, co se jí líbí. Chlapec navíc nemusí řešit problémy s antikoncepcí, která by ho zbytečně rozptylovala u mladší partnerky. Tímto způsobem si zajíčci plní své erotické sny a berou tyto vztahy jako účelové záležitosti.

Hlavně mě nemiluj!

Co může být v takovéto situaci kamenem úrazu? Žena se do zajíčka nesmí zamilovat. Pokud se to stane, mladík se lekne a uteče. Žena totiž začne žárlit na jeho kamarádky a plánovat budoucnost, která je pro osmnáctiletého mladíka ještě v nedohlednu.

Zajíček sice není vhodná volba pro vztah, ale úplně nepoužitelný rozhodně není. Můžete si s ním užít dobrou zábavu. A je z čeho vybírat. Ať přijdete do jakéhokoliv podniku, vždy tam na baru sedí partička mladých frajerů. Zajíček si vás jednoduše najde i sám. Užít si s pohledným mladíkem, může být v každodenním shonu a v životě plném pravidel příjemné zpestření.

Načítám