Hlavní obsah

Je se mnou jen kvůli dítěti?

Foto: Thinkstock

Možná si mě vzal kvůli dcerce...Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy v nás žárlivost spustí jedna nečekaná událost. U Ester to bylo těhotenství. Bála se, že si ji mladý manžel vzal kvůli dítěti a ne z lásky. Jak to dopadlo, se dočtete v jejím příběhu. Jste také žárlivá? Děláte partnerovi peklo? Nevíte, jak se toho zbavit? Pojďte si ulevit na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Článek

Úvodem bych chtěla říct, že naše manželství rozhodně nestálo na pevných základech. Bylo mi čerstvých 18 let, když jsem zjistila dvě věci. Mého 22letého přítele to stále víc táhne k jeho bývalé dívce, a co „hůř“, právě když jsem sebrala všechnu svou hrdost a chtěla jej poslat k vodě, jsem zjistila, že čekám dítě.

I když jsme vlastně byli ještě skoro děti, přistoupili jsme k tomu rozumně a vzali se. Narodila se nám dcera a všechno vlastně klapalo normálně, až na jednu věc. Nedokázala jsem se zbavit myšlenky, že jsme spolu jen díky tomu, že jsem neplánovaně otěhotněla, a i když jsem to já, kdo mu vaří, pere, s kým spí, tak to ještě neznamená, že mě miluje. A začala jsem strašně žárlit.

Nejprve jsem se to snažila skrývat a spíše to řešila tak, že jsem mu potají nahlédla do e-mailu, zkontrolovala mobil nebo když byl někde s přáteli, „úplně náhodou“ jsme šly s dcerou kolem na procházku a já se tak ujistila, kde je a s kým je. Časem mě to ale dohnalo až do fáze, za kterou bych si teď nejradši nafackovala. Když se na ulici podíval na jinou ženu, začala jsem na něj ječet, ať si za ní táhne, na každou pracovní akci jsem musela s ním, i když jsem tam byla jediná a on pak byl terčem zábavy pro ostatní. Neustále jsem za ním slídila a už se tím ani netajila.

Skončilo to, jak muselo, dceři ještě ani nebyl rok, když jsme se rozvedli. Ne proto, že by někoho měl, ale proto, že už se mnou takhle nemohl žít. Od té doby uběhlo osm let a s bývalým manželem normálně komunikujeme. Někdy říkám, jak by to celé dopadlo, kdybych tenkrát neotěhotněla a brát jsme se nemuseli, ale mohli. S odstupem vše vidím v jiném světle, vím, jak jsem byla trapná a hloupá a jak mu asi muselo být. Jenže jsme byli moc mladí, měli dítě a situaci museli řešit okamžitě. A na mě toho v té době asi bylo moc. Jsem ráda, že spolu dodnes dokážeme mluvit jako přátelé, a já si do dalšího vztahu nesu jedno velké ponaučení – žárlivost je nesmysl. A navíc, kdyby chlap chtěl zahnout, udělá to tak, že se to stejně nedozvím.

Připomíná vám Ester sebe? Dokázaly jste se se žárlivostí vyrovnat jako ona? Nebo s ní stále ještě bojujete? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Načítám