Hlavní obsah

Je to divoch i romantik. Akorát líbat se nechce! Jak ho přesvědčit?

Foto: Profimedia

Přestaňte smutnit a naučte svého partnera vás líbatFoto: Profimedia

Reklama

Skvělý chlap, co má odpor k líbání? Existuje. A domluvit se s ním na tom, že by svůj postoj měl přehodnotit, dá trochu práci. Jak a čím ho přesvědčit k polibkům tak, aby všichni byli spokojení?

Článek

„Sex s Milošem mě baví, protože ani po dvou a půl letech, co jsme spolu, z něj nevyprchalo nadšení ani romantika,“ popisuje svůj milostný život devětadvacetiletá Bětka. Až na jednu věc je spokojená.

Nic není dokonalé

„Můj přítel uhýbá, když ho chci políbit,“ krčí rameny a dodává, že jednou, kdy se opili, mu to vyčetla. „Řekl, že líbání se dost přeceňuje. Je to prý ulepená zábava plná slin, která stejně vede k dalším, příjemnějším věcem, tak proč se jako zdržovat,“ dodává Bětka s tím, že ji to celé dost mrzí.

„Já jsem ten typ, co se rád a dlouho chce oždibovat. Mám to po svém partnerovi vyžadovat, i když on to nemá rád?“ ptá se.

Tak zaprvé, nutit partnera k něčemu, co sám nechce, je krátkozraké. A vždycky člověk udělá líp, když se zaměří nejdřív na příčinu.

Chybí pravá láska?

Anglický romantický básník Percy Bysshe Shelley definoval líbání jako „setkání duší na rtech milenců“. Je to něco jako hluboké vyjádření lásky a mnozí lidé s tímto výrokem dokonce souhlasí tak, že líbání používají jako test kompatibility.

Foto: Profimedia

Metodou, jak zkusit partnera přimět k tomu, aby i on vás polaskal ústy, je, že ho občas letmo políbíte vy...Foto: Profimedia

V jednom zahraničním průzkumu 59 procent mužů a 66 procent žen uvedlo, že v jejich případě došlo k ukončení původně slibného vztahu hned poté, co protějšek „líbal špatně“. Tak nějak z toho vyplývá, že když někoho milujete a máte o něj nefalšovaný zájem, líbat se chcete.

V opačném případě přeskakujete polibkový manuál a jdete rovnou k věci. Že by Bětčin přítel neměl tak docela čisté úmysly? Když se tahle možnost vyloučí, existuje ještě nějaká? No jéje!

Emocionální stopka

Sexuoložka Emily Morse ze San Franciska tvrdí, že podobně odmítavé chování signalizuje strach odhalit vlastní emoce. „Pokud muž zahajuje sex příliš brzy, aniž by čas trávil předehrou s polibky, netouží spojit se se ženou emocionálně,“ popisuje na svém blogu s tím, že takový nešťastník nechápe princip důvěrné intimity a neví, jakým způsobem projevovat náklonnost.

Podle ní problém může pramenit z minulosti, z bývalých vztahů, ale taky je to nejspíš dobou. „Současní muži to mají těžké. Učí se skrývat svoje emoce, protože si myslí, že tak budou méně zranitelní,“ dodává sexuoložka. Tak to je od prověrky čistoty a hloubky úmyslů ta lepší varianta. Jenže, co s takovým panem Nelíbalem?

To jediné, co se dá dělat

Posadit ho naproti sobě, vysvětlit mu, že po jeho polibcích toužíte, protože je považujete za důkaz lásky, a nechat ho, aby se v něm tyhle informace usadily. Beztak už tuší, že se bez líbání téměř žádná žena neobejde. Nebo aspoň ta, která sex nebere jako bezcitný mechanismus.

Foto: Profimedia

Sex není vše, k předehře jistě patří i něžné polibkyFoto: Profimedia

Převýchova po žensku

Vždyť studie ukazují, že líbání je eroticky důležitější pro ženy než pro muže. (U dam je mnohem víc pravděpodobné, že trvají na polibcích před sexem, během něj i po sexu.) A tajný tip, jak milence „naučit“ milovat to, co doteď odmítal?

Odborníci se shodují, že jedinou cestou je pomalé dávkování polibků. Netykavku v kalhotách obdarujte krátkým, měkkým „kontaktem“ a stáhněte se. Za chvíli to můžete zkusit znovu. A při příštím sexu intervaly i počet zase o něco znásobte. V situacích, kdy jsou vaše rty přilepené na těch jeho, dávejte důrazně najevo, jak se vám tahle praktika líbí. To by v tom byl čert, aby se časem nerozjel minimálně na jedničku…

„Já vlastně udělala něco podobného. Tak dlouho jsem po malých troškách ‚otravovala‘, až sám poznal, že se mu to docela líbí,“ směje se čtenářka Lenka, která svého, teď již manžela, naučila novým kouskům. Když to zvládla ona, taky máte šanci...

A co s mužem, který se nerad líbá, děláte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám